NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD FT Onbetong Panna Tongeren A - Futsal Project Aarschot  0 - 6  (0-3)
   
DATUM 20-09-2019  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Vrijdag avond stond er in Tongeren de 2e wedstrijd van de competitie op het programma tussen 0. Tongeren en FP Aarschot in 2e Nationale B. Bij aanvang van de wedstrijd nam FP Aarschot dadelijk het heft in handen, met frivool spel, hoge pressing en snelle balcirculatie nam FP Aarschot O Tongeren bij het nekvel.

O Tongeren probeerde de Aarschotse aanval golfen af te stoppen, wat alleen lukte met fysiek spel en overtredingen wel of niet over het randje, wat reeds na 2 min resulteerde in een gele kaart na een karate schop van Baccus, slachtoffer van deze actie S.Afkir, een gele kaart waar de thuis speler erg goed mee wegkwam. De aanvallende actieís van de Aarschottenaren volgde elkaar op wat uiteindelijk in de 7e min resulteerde in een over verdiende 0-1 voorsprong via Arbaoui.

De Tongenaren konden hier aanvallend weinig of niets tegen overstellen buiten een sporadische counter maar dan was goalie Vertessen van de Demer jongens bij de pinken. De bezoekende aanvallen bleven zich op stappelen maar een sterk kepende Tongerse doelman bleef uitpakken met onwaarschijnlijke reddingen, maar moest zich uiteindelijk in 1 min tijd 2 x gewonnen geven na schitterende Aarschotse aanvallen en magistrale afwerking door de motor van de Demer jongens Ajouaou, dit alles in min 17, 0-2 en 0-3 en tevens de ruststand.

Na de koffiepauze nam Aarschot enig gas terug en beperkte zich tot het controleren van de wedstrijd waardoor Tongeren iets meer lucht kreeg, probeerde zich met fysiek spel terug in de match te knokken wat Aarschot niet toeliet door de bal te monopoliseren en geregeld venijnig te prikken. Op een van deze niet af te stoppen prik scoorde Abaoui zijn 2e van de avond( tevens zijn 5e van het prille seizoen), 0-4 in min 24. De demer jongens bleven super gevaarlijk, verkwanselde menige kansen met toedoen van de nog steeds sterke Tongerese doelman, het Tongerse spel werd venijniger door opkomende frustaties met als gevolg 2 zware en smerige overtredingen, eerst werd man van de match Ajouaou in min 32 letterlijk langs achter onderuit geschopt door Boumediene, donker rood maar de scheidsrechter was mild en trok de gele kaart. 1 min later was Afkir het kind van de Tongerse agressie, hij werd de lucht in geschopt door Baccus, die voor de 2e x het gele karton onder de neus kreeg, rood(2 x geel), in dit tumult kreeg Aarschottenaar El Admi geel voor protest. Tongeren 3 min met een man minder, de Demer jongens speelde dit rustig uit met balbezit en prikte net voor einde 3 min de O-5 tegen de netten, Nyali in min 35. De wedstrijd ondertussen helemaal gespeeld en als kers op de taart scoorde in min 36 de kwikke Sambaboy Pedro de 0-6 eindstand op het scorebord.

Zo missen de Demer jongens met 6 op 6 hun seizoen start niet en als extra de eerste 1ste plaats in de rangschikking uit de geschiedenis van het prille bestaan van de club.

Heel Aarschot maakt zich nu op voor de onvervalste topper van de volgende speeldag, in thuishaven De Demervallei tegen ZVK Meeuwen, met als inzet, de eerste plaats in de competitie.

Verslag: Ronny Storms 

TERUG