WEDSTRIJD K.K. Malle-Beerse - Proost Lierse  7 - 8  (3-3)

DATUM 13-09-2019  21:15

DOELPUNTEN 1' Bouri 0-1, 2' Qoli 0-2, 4' Nesen 1-2, 7' Nesen 2-2, 13' Bouzerda 2-3, 16' Didi 3-3, 21' Haid El Assiri 4-3, 25' Ait Salah 5-3, 28' Amajoud 5-4, 31' Nesen 6-4, 35' Ait Salah 7-4, 36' Nouzerda 7-5, 36' Bouri 7-6, 39' Bouzerda 7-7, 40' Amajoud 7-8

VERSLAG Na twee minuten wordt het heel stil in de Mintjens Arena. Proost Lierse heeft er dan immers al twee in het mandje liggen. De eerste is van Oulichki die een assist van Qoli binnentikt. Na Mals balverlies bereikt Wilms Qoli en het is 0-2. Malle-Beerse laat zich niet van de wijs brengen en gaat al voetballend op zoek naar de aansluitingstreffer. Die komt er als de Lierse keeper een schot van Ait Salah afweert en Nesen er als de kippen bij is om de rebound te benutten. Enkele minuten hetzelfde duo. Ait Salah onderschept de bal en bereikt Nesen die heel rustig blijft en de gelijkmaker staat op het bord. Halfweg de eerste periode krijgt KK Malle-Beerse een penalty na Liers handspel. Bouzambou knalt hard op de keeper. Zowel Malle-Beerse als Lierse hebben vijf fouten op de teller. Thuisdoelman Meyers tikt een poging van Qoli over. KK Malle-Beerse krijgt een grote kans op een voorsprong, maar met heel wat meeval is het Lierse dat opnieuw op voorsprong komt. Een schot van de Lierse keeper komt met veel geluk bij een Lierse aanvaller die ongehinderd de 2-3 kan binnentikken. De bezoekende doelman is attent op een goed schot van Bouzambou. Qoli heeft een overtreding nodig op Bouzambou om hem het scoren te beletten. Didi schiet de 3-3 vanop tien meter binnen. Lierse heeft pech als een verrassend Liers schot op de paal belandt. In de laatste minuut heeft Hadri de bal maar in een leeg doel te tikken, maar hij wordt onderuit gelopen. Beide scheidsrechters doen alsof hun neus bloedt.

Acht seconden heeft KK Malle-Beerse in de tweede periode nodig om te scoren. El Assiri zet een een-tweetje op met Nesen en knalt dan prachtig in de kruising. KK Malle-Beerse voor het eerst op voorsprong. El Assiri heeft de smaak te pakken en schudt enkele goede acties uit zijn sloffen; iets wat het thuispubliek weet te waarderen. Na vijf minuten zet Bouzambou met een prachtige assist Ait Salah alleen voor de keeper en die scoort in twee tijden de 5-3. De thuisploeg is baas en lijkt af te stevenen op een zege. Lierse moet het vooral hebben van de acties van Qoli. Plots rolt Lierse de ganse thuisverdediging op en Amajoud scoort onder Meyers de 5-4. Seconden later Mals balverlies, maar Lierse profiteert niet. Halfweg de tweede periode een prachtige snelle actie van KK Malle-Beerse over drie stationnetjes, maar de Lierse doelman redt. Maar dat is slechts uitstel. De Lierse keeper is attent op een schot van Didi, maar Nesen benut de rebound (6-4). Kasmi en El Assiri vinden de bezoekende doelman op hun weg. Na een prima assist van Nesen kan Ait Salah in een leeg doel de 7-4 binnentikken. Met nog ruim vier minuten te gaan is dat een geruststellende voorsprong. Lierse geeft echter niet op en blijft vechten. x frommelt de 7-5 binnen en twintig seconden later is het na Mals balverlies plots 7-6. En het wordt nog erger. In de laatste minuut wordt het zelfs 7-7. Tien seconden voor affluiten laat Lier de 7-8 liggen, maar in de voorlaatste seconde lukt het wel. Met nog één seconde op de klok is het 7-8. Van een koude douche gesproken. IJskoud. Het thuispubliek kan het niet geloven en zit verbijsterd te kijken.

Nabeschouwing

KK Malle-Beerse leek vier minuten voor tijd de drie punten binnen te hebben. Proost Lierse bleef echter vechten en er voor gaan, ook al leek het een uitzichtloze situatie. En het werd daarvoor beloond met drie punten. KK Malle-Beerse liet de overwinning op ongelukkige manier uit de handen glippen en moet daarvoor vooral naar zichzelf kijken.