NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk A - F.P. Halle-Gooik A  5 - 5  (3-4)
   
DATUM 08-02-2019  21:15
   
DOELPUNTEN 1' Adnane 0-1, 6' Dujacquier 0-2, 7' Karageorgiev 1-2, 11' Galan Carsi 1-3, 12' Dahmani 2-3, 17' Adnane 2-4, 18' Dahmani 3-4, 21' Brovina 4-4, 21' Karageorgiev 5-4, 23' Dujacquier 5-5 
   
VERSLAG Een gehavend Real ontving vrijdag avond in De Mixx in Herselt het ongeslagen Halle-Gooik. De thuisploeg kon geen beroep doen op zijn Antwerpse sterkhouders, El Ghaadaoui, El Attabi, Bouri en El Fashi waren geel geschorst. Een bomvolle zaal kwam naar een gala match van deze Brusselse toppers kijken. En die vlogen er direct in, de eerste de beste aanval van de bezoekers en prijs, Adnane scoorde vanuit de scherpe hoek de 0 – 1. En Halle-Gooik bleef komen, het balletje ging makkelijk rond, zoeken naar het gaatje. En daar was Dujacquier, de oude krijger mag je niet laten trappen, schot vanuit de 2e lijn en 0 – 2 in de zesde minuut. De afstraffing kon beginnen dachten velen in de sporthal. Maar het eerste kansje van Real was ook direct bingo, George Karageorgiev, de nieuwe generaal bij Noorderwijk kreeg een mooie assist van zijn maatje Vesco en met links in één keer binnen, 1 – 2 op het bord. De nul was eraf, iedereen blij. Maar niet de bezoekers, zij bleven rustig baas over de bal en na 11 minuten werd het 1 – 3 via Galan Carsi. Halle-Gooik was dan wel continue in balbezit, echter de tweede tegenaanval van de thuisploeg was prijs. Medhi Zerouali naar Dahmani en na 12 minuten was het 2 – 3. Het spelbeeld bleef hetzelfde, rondtikken van een bijna ongrijpbare bal door de leider en hopen op de tegenprik voor de thuisploeg. Drie minuten voor de pauze was daar opnieuw Adnane, foutje achteraan en dan komt de klasse boven, 2 – 4. Een minuut later echter een derde prik, opnieuw een sterk spelende Dahmani, als hij goed is, is hij ook echt heel goed. Op het scorebord verscheen 3 – 4, meteen ook de ruststand. Alles wat Real ademde was meer dan tevreden. Op zo’n knappe stand met de pauze was uiteraard niet gerekend.

En de mannen van coach Heremans kwamen zeer scherp uit kleedkamers, eerste kans Real, snelle aanval, Georgy op Brovina en die bleef uiterst kalm voor de bezoekende doelman, 4 – 4. En nog in dezelfde minuut werd het zowaar 5 – 4, Karageorgiev zette zijn team wel op voorsprong zeker, voor Halle-Gooik de eerste keer dit seizoen op achterstand. Wat een weelde, de Brusselaars hadden dit seizoen nog maar 13 doelpunten binnen gekregen en nu gingen er opeens 5 in het mandje. Dat was toch even slikken, lang duurde de voorsprong voor Noorderwijk niet, twee minuten later trapte Dujacquier zijn tweede van de avond binnen, opnieuw van ver en 5 – 5 op het bord. Twee minuten op voorsprong tegen het “grote” Halle-Gooik. Dat was toch genieten op de supportersbanken. De bezoekers bleven in balbezit maar Real stond uitstekend te spelen. En achter die knappe veldspelers stond ook nog een fantastische kapitein in doel, Morad Talhaoui. Zijn parades waren al gekend, vrijdag deed hij er toch nog een aantal supersaves bij. De beer van Noorderwijk was weer aan één van zijn memorabele partijen bezig. De bezoekers gingen nog aanvallender spelen. Keeper Zaramello ging mee in de spits spelen en dit zorgde voor hete standjes voor het doel van Noorderwijk maar gaf ook nog extra kansjes voor de thuisploeg. El Mokhtari bleef achter elke bal spurten, Dahmani trapte van ver net over het lege doel van Gooik en één minuut van het einde trapte doelman Talhaoui vanaf zijn eigen doellijn in één keer op de lat van Halle-Gooik. Net geen 6 – 5, maar nadien moest hij ook nog zijn hele lijf in de weg gooien om Zaramello van de winnende treffer te houden en Dahmani redde nog een bal van de lijn. Maar het punt was binnen, verrassend en uiteraard met wat geluk maar niet helemaal onverdiend.

Halle-Gooik had zich duidelijk mispakt, dacht dat het wel zou lospopen en Real scoorde uit zeven kansen vijf doelpunten. Klasse van het nieuwe Noorderwijk en nu punten pakken tegen de andere teams. Woensdag om te beginnen in de inhaalmatch op Hasselt. Opnieuw naar boven kijken is de boodschap. 

TERUG