NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD K.K. Malle-Beerse A - FS Gelko Hasselt A  2 - 5  (1-1)
   
DATUM 20-04-2018  21:15
   
DOELPUNTEN 2' Ait Salah 1-0, 13' Lolo 1-1, 25' Harram 1-2, 28' Lolo 1-3, 33' Dahbi 1-4, 35' Dahbi 1-5, 38' Kuijlaars 2-5 
   
VERSLAG Coach Frank Belmans had zijn manschappen duidelijk aangescherpt en dat resulteerde na enkele minuten in een vroege Malse voorsprong. Door de man in balbezit telkens goed onder druk te zetten vond Hasselt weinig tot geen openingen in de organisatie van de thuisploeg.

Malle van haar kant kreeg kans na kans om de score uit te diepen maar vergat het af te maken. Zeven minuten voor de rust kreeg Hasselt - een al dan niet terechte fout mee - en uit deze vrije trap viel de gelijkmaker. De bank van de thuisploeg reageerde furieus maar dat bracht helaas geen zoden aan de dijk. Net voor de koffie kreeg Dahmani de kans om Malle terug op voorsprong te trappen maar ook zijn bal deed de netten niet trillen. Bij de rust was de stand 1-1.

De tweede helft start met enige vertraging nadat coach Carmelo van de bezoekers zich zodanig laat opjagen totdat hij nogal wild tekeer gaat. De scheidsrechter moet tussenbeide komen en na wat woordenwisselingen kan de tweede helft eindelijk van start gaan.

Malle bleef morsen met de kansen, deze keer kon Ait Salah niet raak treffen. Aan de overkant verging Hasselt hetzelfde lot. Dahmane miste de 1-2 op onbegrijpelijke wijze. Tien minuten ver in de tweede helft haalde de thuisgoalie uit met een knappe beenveeg op een vrije trap. Uitstel bleek afstel, de 1-2 viel toch, al dan niet in cadeauverpakking voor Hasselt.

De bezoekers duwde enkele minuten door en Jarque brak de veer helemaal bij de thuisploeg. 1-3 en zo leek de wedstrijd gespeeld. Leek want de thuisploeg gaf zich allesbehalve zomaar gewonnen, onder toejuichend oog van de plaatselijke orkestband die voor de sfeer en gezelligheid zorgde in de Mintjens Arena.

Wederom had Dahmani de aansluitingstreffer aan de voet, doelman Lahraoui plooide niet. De overdreven 1-4 en zelfs 1-5 cijfers werden even later op het bord geplaatst door o.a. Dahbi. Toch kon de thuisploeg nog milderen tot 2-5 al waren er zeker kansen om al vroeger coach Carmelo en de zijne nog zenuwachtiger te maken.

Eindstand 2-5, een meer dan verdienstelijke partij van Malle Beerse, voor Gelko Hasselt job done, althans in match 1. Aanstaande woensdag staat de terugwedstrijd op het programma in Hasselt. Bij winst van Malle volgt nog een derde partij in de Limburgse hoofdstad. In de volgende ronde ontmoet ťťn van beide team Real Noorderwijk of FT Antwerpen.

ARTHE BROADCAST

 

TERUG