NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 A - K.K. Malle-Beerse A  5 - 2  (1-0)
   
DATUM 01-12-2017  21:15
   
DOELPUNTEN 4' Arslan 1-0, 24' Paulus 2-0, 32' Lanziotti 2-1, 36' Arslan 3-1, 37' Lanziotti 3-2, 38' Paulus 4-2, 39' Papanicolaou 5-2 
   
VERSLAG Onze bezoekers scalpeerden afgelopen week nog het grote FT Antwerpen en dus zou het vuur en vlam gaan worden in Lakerveld. Claudio Di Marco maakte na 2 maanden opnieuw zijn rentree. Beide ploegen begonnen met de nodige voorzichtigheid aan de match, want je wint natuurlijk niet zomaar van topploegen als Antwerpen en Charleroi. Celtic kwam via Arslan aan een eerste kans(je), na een mooie actie op rechts en dito schot, maar Van Leeuwen redt met de voeZe kregen het meeste balbezit, maar Celtic kwam aan een tweede kans(je), wanneer Arslan bedrijvig op links oprukt en de bal teruglegt op Yazgan, die op Ait Salah besluit. Even later zet diezelfde Arslan Dahmani in de wind, omzeilt de uitkomende Van Leeuwen om dan de 1-0 te scoren. De bezoekers met ex-Celtic spelers Ait Salah en Durakovic in de ploeg eisen dan het balbezit op, maar doen daar relatief weinig mee. Celtic probeert vanuit de organisatie te counteren. Een zeldzame keer kan de balvaardige Akaazoun naar binnen komen en uithalen, maar Benetti is wel meer gewend. Van vuur en vlam was er weinig sprake in de eerste helft. Daarvoor was de balcirculatie van beide ploegen te traag. En dan moet je het van flitsen hebben. Zo kwam er een flits net voorbij het eerste kwartvan Dahmani, maar Benetti redt met de voet. Celtic antwoordt met een uitbraak van Paulus, maar die maakt de verkeerde beslissing door de bal te willen inspelen op Arslan, terwijl hij zelf beter stond om uit te halen. Als Paulus even later toch uithaalt redt Van Leeuwen met de voet. Als even later Benetti een lange bal op Arslan werpt, kan die net niet voldoende controleren om de uitkomende Van Leeuwen te dribbelen. De tegenaanval wordt meteen ingezet en Amajoud haalt uit, maar Vaelen en Benetti deviŽren hem tegen de paal. De rebound van Kuijlaars wordt door Di Marco gepareerd. Malle had balbezit, maar kon daar niet veel mee aanvangen en op een snelle uitbraak van Celtic kon Aertgeerts opnieuw niet voorbij Van Leeuwen geraken. En daarmee zijn de benoemenswaardigheden van de eerst helft volledig verteld en stonden we 1-0 voor aan de rust.

De herneming was nog niet goed en wel begonnen of Arslan legde de bal terug voor Paulus die hoog over knalt. Bij de bezoekers was het eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft , met name te trage balcirculaties om het goed blok van de thuisploeg te ontwrichten. En dus opnieuw met de nodige flitsen. Die was er voor Hesz, als die zich tussen 3 man uit dribbelt, maar niet voorbij Van Leeuwen geraakt. De hoekschop die daarop volgt mag opnieuw getrapt worden en Paulus komt naar binnen, en knalt hem met in de winkelhaak, 2-0. Bij Malle begint de frustratie op te lopen en Dahmani flirt met geel als die Hesz een stevige duw geeft . Daarna komen we in een stroomversnelling met veel over en weer geloop. MalleĖBeerse komt goed weg als na 9 minuten een lange bal op Papanicolaou en diens puntertje door Van Leeuwen wordt geweerd. De bezoekers antwoorden met een knappe breed legger van Akaazoun op Dahmani, die Paulus omspeelt en uithaalt. Zijn schot strandt op de paal en in de rebound zit Benetti sneller op de bal dan Didi . Een minuutje later legt Didi terug op Akaazoun wiens schot naar de verste paal zonder moeite wordt gepareerd door Benetti. Celtic antwoordt met Paulus die oprukt over rechts, gemeten voorzet naar Arslan, maar die mist de afwerking, want zijn makkelijk ogende kans gaat huizenhoog over. Opnieuw Malle dan met Dahmani die naar binnen komt en zijn schot scheert de buitenkant van de paal. Twee minuten later wordt Vaelen onderuitgehaald door Van Leeuwen in het doelgebied, maar ref Alageyik ziet er geen graten in en laat verder spelen. Malle maakt gretig gebruik van de situatie, want Akaazoun scoort aan de korte hoek en de hoop bij de bezoekers wordt weer levendig, 2-1. Celtic probeert het hoofd koel te houden en Hesz zet Akaazoun in de wind op de linkerflank, maar behoudt het overzicht niet en puntert de bal voor langs. Even later rukt Yazgan op over de rechterflank met Ait Salah aan zijn nek hangen. In de scrumble fluit ref Lemal een fout tegen Celtic en een gele kaart voor Yazgan, terwijl het net zo goed andersom had kunnen zijn. Als een minuutje later Di Marco een fout begaat op Didi, die gefloten wordt door ref Lemal, gaat die verbaal in de aanval op Di Marco waarop de poppen aan het dansen gaan. Na wat duw en trekwerk worden de duwers en trekkers, Di Marco, Akaazoun en Dahmani allen een gele kaart getoond. De aanstoker van het hele tumult Didi bleef echter ten onrechte gespaard. Nadat de rust is wedergekeerd werd er terug gevoetbald. Yazgan breekt door over rechts maar kan Van Leeuwen niet omspelen, die ditmaal echter wel correct de aanval afstopt. Even later een uitbal van Arslan op Paulus die naar binnen komt, maar zijn poging wordt door Amajoud geweerd. Als bij een volgende spelfase Paulus Aertgeerts oog in oog brengt met Van Leeuwen wordt diens poging nog half geweerd door de bezoekende doelman, maar dan is Arslan er als de kippen bij om de 3-1 te scoren.

Malle antwoordt met een poging over rechts van Kuijlaars, maar Benetti pareert in de korte hoek. Coach Belmans kiest dan voor de vliegende doelman in de hoop het tij vooralsnog te doen keren. Enkele tellen later gaat Ait Salah door op Benetti, maar opnieuw ziet de wedstrijdleiding hier geen graten in. Even later mag Kuijlaars uithalen van ver en de bal gaat erin , 3-2. Malle gaat op zoek naar de gelijkmaker en als Lanziotti het slim wil spelen door tegen Yazgan op te springen hebben de refs het ditmaal wťl bij het juiste eind door hier geen fout te fluiten. En een ademhaling later wordt Vaelen onderuit getorpedeerd door Van Leeuwen, die meteen mag gaan douchen , opnieuw terecht beoordeeld. Met een man meer zou je denken dat de thuisploeg de tijd uittikt, maar niets is minder waar, want als Di Marco de bal ontfutselt bij Ait Salah, gaat Paulus op het doel van vervangend doelman Hertogs af, kapt hem en Dahmani uit om de 4-2 in open doel te scoren. Opnieuw een mannetje erbij voor Malle en nog voor de omroeper het doelpunt van Paulus had afgeroepen knalde Kuijlaars tegen de dwarsligger. Als een volgende klaarlegger voor Kuijlaars wordt doorzien door Papanicolaou, kan die vanop de eigen helft de 5-2 scoren en in zijn rush onze mascotte tackelen. Het zou ook de eindstand worden want enkele seconden voor affluiten wist vliegende doelman Didi nog een aflegger aan de 2e paal van Arslan op Papanicolaou af te stoppen. En zo kregen de bezoekers toch nog een wedstrijd met de nodige animo en stof tot discussie.

Maar het belangrijkste in het hele verhaal is dat we 2 weken na mekaar stunten tegen een play-off ploeg. Het was niet eens onverdiend en dat werd zelfs toegegeven door de bezoekende coach Belmans en enkele leden van het bestuur, in tegenstelling tot hun verslaggever of geefster, die heel snel zijn/haar gefrustreerde versie van de feiten vannacht nog doorstuurde. Het zorgt er in ieder geval voor dat we nu aansluiting krijgen met de ruime middenmoot waar we thuishoren. Volgende week maken we alweer een hele belangrijke trip naar Gelko Eisden-Dorp in de strijd om het behoud. 

TERUG