NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Squadra Mouscron  6 - 2  (2-0)
   
DATUM 16-09-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 15' Vaelen 1-0, 16' Hesz 2-0, 22' Idlaasri 3-0, 22' Arslan 4-0, 26' Greco 4-1, 30' Bencharif 4-2, 38' Ter Linden 5-2, 40' Papanicolaou 6-2 
   
VERSLAG De seizoensopener van Celtic "New Look" werd afgetrapt tegen promovendus Moeskroen. Moeskroen dat niet echt grote transfers deed in het tussenseizoen werd door de bookmakers getipt als een degradatiekandidaat. Maar met de vele nieuwe jongens bij Celtic was dat toch geen godsgeschenk. Want met maar 3 routiniers in de ploeg, moet er hard gewerkt worden om automatismen er in te krijgen. En dan is 6 weken training niet voldoende. Maar is het voldoende om Moeskroen aan te kunnen? Iedereen was er op voorhand van overtuigd dat dat zou moeten kunnen.

En dus werd de beginfase van de partij een bijzonder zenuwachtige bedoening en zagen we bij beide teams vele slechte passes en misverstandjes. De bezoekers kwamen het dichtst bij de 0-1, maar het kleine foutje van Benetti strandde tegen de paal. Nadien was het al Celtic wat de klok sloeg en kregen de Houthalenaren grip op de wedstrijd. Op het kwartier kan via een mooi samenspel de lange bal van Yazgan op Vaelen heel knap afgerond worden door laatstgenoemde, 1-0. Een minuutje later opnieuw een mooi opgezette aanval via Idlaasri op Arslan, die gemeten voorzet naar Hesz aan de tweepaal en de 2-0 is een feit. Dat was meteen ook de ruststand, want Idlaasri miste nog een 10m.

Na de pauze drukte Celtic meteen door om de wedstrijd in een definitieve plooi te gooien. Na twee minuten was het ook al kassa als Idlaasri oprukt en een 1-2-tje met Arslan opzet voor de 3-0. In diezelfde minuut kan Appie opnieuw afstormen op doel, maar Greco komt redding brengen. De hoekschop die daarop volgt doet Arslan een mooi actie en knalt de 4-0 tegen de netten in de korte hoek. De match lijkt in een definitieve plooi te vallen tot na 6 minuten in de herneming Moeskroen vanop vrije trap de 4-1 scoort via Greco. Celtic lijkt nu gas terug te nemen en de bezoekers proberen de macht over te nemen. De foutenlast lijkt dan een domper te brengen, want op het half uur kan Bencharif vanop de 10m stip de 4-2 scoren. Arslan mist de doodssteek even later aan de overkant en de bezoekers kiezen dan voor de vliegende doelman. Ze doen daar weinig of niets mee. Celtic blijft goed in de organisatie en op twee minuten voor affluiten rukt Yazgan heel vrij op, speelt Ter Linden aan die knap afrondt, 5-2 en boeken dicht voor Moeskroen. Net voor het eindsignaal kan een heel gedreven Giuliano nog een bal veroveren, op de hak Papanicolaou aanspelen, die in 1 tijd de 6-2 eindcijfers vestlegt.

Een geslaagde opener van dit seizoen waarin Celtic alvast hele mooie dingen liet zien, maar waar tegelijk duidelijk werd dat er nog veel werk aan de winkel is in de fine-tuning.

 

TERUG