NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD SAV Futsal Morlanwelz - ZVK Meeuwen  2 - 1  (2-1)
   
DATUM 25-11-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 4' DeladriŤre 1-0, 7' Knevels 1-1, 17' Dendane 2-1. 
   
VERSLAG Begin van de week gaf Gianni Tiebosch aan dat hij de verre verplaatsingen niet meer kan opbrengen en per direct stopt bij onze club. In de loop van de week hebben we dan de inkomende transfer van Bob Putzeys (van United Beverlo) kunnen afronden. Bob was voor deze wedstrijd al speelgerechtigd. Wel moesten we voor de verre verplaatsing naar de laatste in de stand, Morlanwelz, de diensten van El Idrissi missen. Mohamed heeft een verkalking van een spier en zal pas na nieuwjaar opnieuw in actie komen.

Voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd om niet in de kelder van de rangschikking te blijven vertoeven. De thuisploeg kan al snel de score openen. Bij een uitbal staat Meeuwen niet echt op te letten en DeladriŤre kan laag in de hoek binnen knallen. Al voor de 4e wedstrijd op rij krijgen we een snel tegendoelpunt te slikken. De thuisploeg trekt zich volledig terug en loert op de counter. Toch kan Meeuwen al snel gelijk maken, snelle uitbraak van Bosmans die perfect breed legt tot bij Knevels die eenvoudig de gelijkmaker kan aantekenen. Dat het een wedstrijd is waar veel van af hangt is ook al duidelijk aan de gemaakte fouten, met nog 8 minuten op de klok staat Meeuwen reeds op 5 fouten. Nog geen halve minuut later krijgt Putzeys de bal tegen zijn hand aangeschoten, maar de scheidsrechter oordeelt dat dit een fout is en een 10-meter. Gelukkig knalt Canaris deze op de lat. De eerste helft levert weinig kansen op maar toch laat Meeuwen zich nog een 2e maal vangen bij een uitbal voor de thuisploeg. Nu is het Dendane die de stand op 2-1 brengt, tevens de ruststand.

Meeuwen begint de 2e helft met hoge pressing. Morlanwelz zet hier een stevig blok tegenover en loert nog uitsluitend op de counter. Deze taktiek lukt ook nog bijna maar Meyers houdt nu zijn netten schoon. Meeuwen moet het vooral hebben van schoten van Nelis en Bosmans, maar telkens staat ofwel een been ofwel een goed keepende Waselle in de weg. Naarmate de wedstrijd vordert moet Meeuwen meer risico gaan nemen en dat vertaalt zich ook in de foutenlast. Met nog 5 minuten op de klok komen Bahci en Aabbou Lahcen samen voor doel, maar afwerken lukt niet. Ook DeladriŤre raakt nog de paal op tegenaanval. Met nog 3 minuten op de klok mag de thuisploeg een 10-meter trappen, maar Chaibai mikt naast het doel. De grootste en ultieme kans is nog voor Meeuwen. Hoessein Aabbou zet de bal voor naar zijn broer Lahcen die totaal vrij voor doel staat op 1 meter van de doellijn, maar hij kan de bal juist niet binnen tikken. Dit is de doodsteek met nog 20 seconden op de klok.

Meeuwen doet zichzelf tekort door hier geen punt mee te pakken en brengt zichzelf nu in moeilijkheden. We scoren toch zo moeilijk. Het is zaak om de kopjes terug leeg te maken en volgende week tegen Moeskroen uit te pakken met een knalprestatie, want enkel een overwinning is een goed resultaat. We rekenen op de supporters om onze jongens te ondersteunen. 

TERUG