NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD SAV Futsal Morlanwelz - Futsal Topsport Antwerpen  2 - 3  (2-2)
   
DATUM 18-11-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 2' Bouri 0-1, 7' DeladriŤre 1-1, 9' Castro Neves 2-1, 17' Jawad Yachou 2-2, 30' Zaaf 2-3 
   
VERSLAG FT Antwerpen verslaat zwart beest SF Morlanwelz met 2-3. FT Antwerpen stond voor een verre en lastige verplaatsing richting Morlanwelz. Naar jaarlijkse traditie een moeilijke wedstrijd voor de sinjoren, zo ook deze editie voor zowel beloften als A-ploeg. De beloften gaven het voorbeeld om in moeilijke omstandigheden de jongens uit WalloniŽ te verslaan met 3-4.

Voor aanvang wedstrijd A-ploeg toestanden 1e nationale onwaardig, het speelveld vertoonde een zeer vuile en vettige ondergrond, niemand van de thuisploeg die erom maalde zodat onze coach Karim Bachar het heft in eigen handen nam en zo goed mogelijk het hele terrein net borstelde. FT Antwerpen startte zeer gretig aan de wedstijd tegen een goed en agressief verdedigend Morlanwelz. Na een mooie Antwerpse combinatie in de 2e min. opende Bouri de score, 1-0. In min 5 weeral een heet standje voor het doel van Morlanwelz, snoeihard schot Zaaf, maar de vingertoppen van de plaatselijke doelman en binnen kant paal verhinderde een verdiende 0-2. Ondertussen kwamen de Waalse jongens door hard spel op het randje beter in de wedstrijd en herstelde stilaan het evenwicht in de match en scoorde de gelijkmaker bij hun 1e echte kans, 1-1 na 7 min. 2 min later, misverstand tussen de Antwerpenaren en van deze vrijgeleide richting doel profiteerde Morlanwelz 100%, 2-1 in min.9. Jawad kreeg in de 10e min. een gele kaart na een lichte fout, vervolgens werd de door gebroken Nesen die alleen richting doel stormde in de 14e min. schandalig langs achter onderuit geschopt, alle ogen gericht richting scheidsrechter, maar die trok de gele kaart voor Morlanwelz, waar rood zeker op zijn plaats was. FT Antwerpen ging richting rust op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er in de 17e min., een pegel van Jawad, 2-2. Aan de overkant floot de man in het zwart een onterecht handspel van Bouzambou, gele kaart voor een protesterende Zaaf en 10m voor de Waalse gastheren, die met klasse en uitstraling onschadelijk gemaakt werd door de belofte doelman Gomez, dit alles in min 19 en zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de pauze in.

Na de rust een iets gewijzigd spelbeeld, een nog aanvallender Antwerpen en meer agressiever verdedigend Morlanwelz dat op de counter loerde. Na 2 min. een mooie Antwerpse combinatie die door de snelle Bouri in doel gegleden werd, maar onbegrijpelijk door de scheidsrechter onterecht voor handspel werd afgekeurd. Morlanwelz kreunde in de aanvang min. onder de Antwerpse druk en schakelde over naar vecht Futsal, de wedstrijd werd bitsiger en door deze harde aanpak werd het moeilijker voor Antwerpen om verfijnd Futsal op de mat te leggen. Na een fout op een met de tegenstander dollende Darri, een 2e gele kaart voor eenzelfde Waalse speler, wat de uitsluiting betekende, rood in min 4. Morlanwelz dus 2 min. met een man minder, de Antwerpenaren belegerde het doel van de thuisploeg maar konden in deze periode niet score. FT Antwerpen bleef niet bij de pakken zitten en bleef de tegenstander achteruitduwen, een thuisploeg die met hand en tand verdedigde en sporadisch counterde. Een Antwerps doelpunt hing in de lucht en de verlossing kwam er in min. 10, een harde trap van Zaaf richting doel en de bal plofte tegen de doelnetten, 2-3. De sinjoren probeerde nu de wedstrijd onder controle te houden, Morlanwelz greep naar een laatste reddingsboei in de laatste 4 min. en opteerde uit wanhoop voor de vliegende doelman, maar ook dit kon de Antwerpenaren niet meer uit hun evenwicht halen en zo behaalde Futsal Topsport Antwerpen na een moeilijke en harde wedstrijd een verdiende overwinning. 

TERUG