NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - FS Gelko Hasselt  3 - 1  (2-1)
   
DATUM 03-02-2017  21:15
   
DOELPUNTEN 13' El Attabi 1-0, 17' Rehda Dahbi 1-1, 18' Moussaoui 2-1, 36' El Attabi 3-1 
   
VERSLAG Na het nipte verlies woensdag in de beker tegen topfavoriet Halle Ė Gooik speelde Noorderwijk op vrijdagavond hun tweede topmatch op rij. Nu was Gelko Hasselt op bezoek. De andere titelfavoriet in de competitie. In de heenwedstrijd werd nipt maar onverdiend verloren en deze was men bij Real nog niet vergeten. Bijna twee identieke teams aan de aftrap. Zelfs de scheidsrechters zijn dezelfde om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Real wil met hun twee Nederlandse transfers toch nog een paar keer van zich doen spreken in de competitie en zo snel mogelijk het behoud te verzekeren.

De wedstrijd start en meteen zagen we twee teams die voor winst gingen. Na doelpogingen van El Kharoubi, El Attabi en een sterke El Attach voor de thuisploeg en wist Real toch pas te scoren na 13 minuten. Een mooie aanval werd mooi binnengetrapt namens wie anders dan topschutter El Attabi. 1-0. De bezoekers drukten maar een sterk Noorderwijk gaf geen krimp. El Attach , Rebbah en Moussaoui moest een paar keer goed ingrijpen in de verdediging. Bijna was er de gelijkmaker maar een sterke Talhaoui moest tot tweemaal ingrijpen om zijn netten ongeschonden te houden. Hasselt bleef zoeken naar de gelijkmaker en scoorde deze in de 17de minuut na een harde knal in de bovenhoek. 1-1. Real antwoordde onmiddellijk en toonde zich mentaal sterk. 18de minuut en Moussaoui scoorde de 2-1 uit een scherpe hoek. Met deze stand gingen beide teams de rust in. Een juiste score voor de thuisploeg.

Tweede helft en Hasselt wou de bordjes terug in evenwicht brengen maar Noorderwijk bleef sterk verdedigen en zorgde ook voor knap weerwerk in de aanval. De wedstrijd werd ook harder en Dhabi die al een paar serieuze ingrepen had begaan kreeg in de 28í een gele kaart. Beide teams gaan voor de overwinning. In de 31í dan een overtreding van een Realspeler waarbij de scheids eerst een verkeerde speler de gele kaart gaf maar na een overleg met eerlijke Moussaoui terugkwam op zijn beslissing en deze gaf aan Moussaoui. Juiste beslissing. Real Noorderwijk scoort in de 36í de 3-1 via El Attabi. Hasselt probeert nog alles maar een zeer sterk verdedigende thuisploeg houdt stand en kwam nog zeer dichtbij een vierde treffer via een verre lob van keeper Talhaoui maar de paal stond hiervoor in de weg. El Attabi kwam nog dichtbij een doelpunt maar scoren lukte niet meer. Einde van de wedstrijd en Real Noorderwijk wint verdiend van een aangeslagen Gelko Hasselt dat zo verder weg lijkt van de titel. De talrijk opgekomen supporters zagen een herboren Real en hadden genoten van deze mooie wedstrijd.

Een knappe prestatie van Real Noorderwijk dat bewijst dat ze sterk uit de transferperiode zijn gekomen. De neuzen staan nu allemaal in de goede richting en er wordt weer als ťťn geheel gewerkt. Een zeer sterke collectieve prestatie van de thuisploeg Volgende vrijdag staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma want dan komt ZVK Celtic Houthalen op bezoek. Hopelijk kunnen onze jongens deze sterke prestatie herhalen. Supporters op post. 

TERUG