NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - F.P. Halle-Gooik  1 - 5  (1-1)
   
DATUM 07-10-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 10' El Attabi 1-0, 16' Rahou 1-1, 21' Zerouali 1-2, 23' Leitao 1-3, 33' Rahou 1-4, 38' Dujacquier 1-5 
   
VERSLAG Real Noorderwijk ontving vrijdagavond de kampioen en bekerwinnaar van de laatste 2 seizoenen, Halle-Gooik. De Brusselaars hadden zich danig versterkt in de transferperiode waarbij ze ook onze sterspeler Zerouali kwamen wegplukken. Ze bestaan uit allemaal semiprofs, trainen dagelijks en zijn dan ook de grote titelfavoriet voor dit jaar. Real coach Gessner kon nog altijd niet beschikken over de gekwetste Bouyakoubi.

De wedstrijd begon en Real ondervond direct dat de leiders kwamen voor de drie punten. Eerste minuut en doelman Talhaoui moest al een bal in corner duwen. Halle met het meeste balbezit en Noorderwijk loerend op de counter. Na een vijftal minuten een eerste gevaarlijke aanval van de thuisploeg maar de doelman stopt het schot van El Attabi en ook de rebound van Moussaoui wordt gestopt. In minuut 10’ weer de thuisploeg die een knappe aanval opzet en El Attabi kan de 1-0 mooi verzilveren. Halle-Gooik valt aan en Real verdedigt sterk. Tot twee keer toe krijgen de Noorderwijkenaars de mogelijk om de voorsprong uit te bouwen. De 2 – 0 en zelfs de 3 – 0 valt spijtig genoeg echter niet en even later na verschillende pogingen van de bezoekers moet Talhaoui zich gewonnen geven op minuut 16 en de 1-1 via Rahou. De bezoekers gaan er stevig in en als Kharroubi voor de tweede maal langs achter onderuit wordt geschopt krijgt Bisson terecht de gele kaart. Halle duwt door maar Real blijft verdedigend zeer sterk en 1-1 is een correcte ruststand.

Tweede helft begint dramatisch voor Noorderwijk. Eerste minuut en een vrijstaande Zerouali mag te makkelijk de 1-2 binnen tikken. Nu word het lastig en Gooik maakt met een Lucky goal snel de 1 - 3. Real probeert het nu wat meer aanvallend maar de bezoekers straffen dit genadeloos af. Op de 33’ wordt het 1 - 4. Real haalt er een vijfde veldspeler bij maar de uitgekookte profs uit Halle maken er in de 38’ zelfs nog 1-5 van, meteen ook de eindstand.

Verdiende overwinning van de bezoekers al had het verschil iets kleiner moeten zijn. De weinige kansen, vooral in de eerste helft niet afgemaakt door Real. Om punten te ontfutselen van dit Halle-Gooik moet je niet één maar twee helften super zijn. Prima mentaliteit van de thuisploeg. Volgende week moet Real tegen en naar Rosselies. Daar moeten zij met drie punten terug huiswaarts keren.

 

TERUG