NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Team Charleroi - ZVK Meeuwen  6 - 3  (2-3)
   
DATUM 09-12-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 4' Qoli 1-0, 5' Valenti 2-0, 15' Putzeys 2-1, 16' Peeters 2-2, 17' Aabbou Lahcen 2-3, 25' Qoli 3-3, 32' Qoli 4-3, 34' El Ouamari 5-3, 40' El Ouamari 6-3. 
   
VERSLAG Voor de wedstrijd tegen Charleroi konden we terug beschikken over El Idrissi, maar nu ontbraken Knevels (gekwetst) en Maggen (ziek). Na de mindere prestaties van de afgelopen weken was het zaak om de draad weer op te pikken.

Charleroi start het sterkst aan de wedstrijd en drukt Meeuwen op eigen helft terug. Na 4 minuten laat Lahcen Aabbou zich de bal net buiten ons eigen doelgebied ontfutselen en is het een koud kunstje voor Qoli om de openingstreffer aan te tekenen. Slechts 1 minuut later begint Qoli vanuit zijn eigen doelgebied aan een solo, omspeelt alles en iedereen en geeft de 0-2 op een presenteerblaadje aan Valenti. ZVK Meeuwen recht de rug en het is Putzeys die Claus op de proef stelt. Meeuwen herstelt het evenwicht. Bosmans gaat alleen op doel af maar wordt door Qoli tegen de vlakte gewerkt. Gerechtigheid geschied, want Putzeys knalt de vrije trap binnen. Meeuwen wil nu meer en 1 minuut later wordt een corner afgedwongen. Nu staat Peeters aan het kanon en hangen de bordjes opnieuw in evenwicht. De thuisploeg had dit niet zien aankomen en weet het even niet meer. Hiervan profiteert Meeuwen optimaal, Putzeys zet zich door, bedient Lahcen Aabbou en deze brengt Meeuwen op voorsprong. Net voor rust ranselt Meyers nog een bal van Qoli uit het doel en gaan we rusten met een 2-3 voorsprong.

Meeuwen start scherp aan de 2e helft en na 15 seconden verschijnt El Idrissi alleen voor de doelman, maar Claus behoedt zijn ploeg van een grotere achterstand. Charleroi geeft veel ruimte weg. In de 25e min mag ook Bahci alleen op de doelman af, maar weer kan er niet afgewerkt worden, maar wat erger is, dat op tegenaanval Qoli zijn man passeert en de bal wel proper binnen schiet. In plaats van 2-4 wordt het 3-3. Charleroi wil meer maar ook nu nog zijn de grootste kansen voor Meeuwen. Zowel Putzeys (2x) als Aabbou Hoessein vinden de keeper op hun weg. Bij Charleroi komt alle gevaar van Qoli, hij trapt nu op de paal. In de 32e minuut duikt hij aan de 2e paal achter de rug van El Idrissi op, en kan gemakkelijk Charleroi op voorsprong schieten. Meeuwen geeft zich nog niet gewonnen en 1 minuut later komen ze in een 3 tegen 1 situatie maar Bahci neemt de verkeerde beslissing en weg is de kans. Ondertussen staat de thuisploeg reeds op 5 fouten. Meeuwen zet druk naar voor, maar op tegenaanval passeert Valenti iets te gemakkelijk El Idrissi op de achterlijn en El Ouamari kan gemakkelijk afwerken 5-3. Onmiddellijk na de herneming heeft Claus een prachtredding in huis om Bahci van een doelpunt te houden. Met nog 4 minuten op de klok mag Meeuwen een 10-meter trappen, maar Nelis mist deze unieke kans. 1 minuut later ranselt Claus een schot van Putzeys uit zijn doelvlak. Met nog 3 minuten op de klok gaat Meeuwen met vliegende keeper spelen, het lukt echter niet om een barstje in de verdediging van Charleroi te vinden, in tegendeel op 5 seconden van het einde kan El Ouamari zelfs nog de 6-3 aantekenen.

ZVK Meeuwen had een goede reactie in huis na de afgelopen weken, en speelde een uitstekende wedstrijd. Begin 2e helft waren er de kansen om deze wedstrijd in ons voordeel te beslechten, maar zoals het verhaal van het ganse seizoen missen we efficiŽntie voor doel. We staan na de heenronde met nog een 5-tal ploegen bijeen en het zal zaak worden in de terugronde om enkele 6-punten wedstrijden winnend af te sluiten. In de heenronde speelden we juist in deze wedstrijden ons mindere voetbal. Maar met de ingesteldheid die vandaag getoond is geloof ik er absoluut in dat ons verblijf in 1e nationale niet zal beperkt blijven tot 1 seizoen. 

TERUG