NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD F.P. Halle-Gooik - Futsal Topsport Antwerpen  5 - 0  (ipv 5-1)
   
DATUM 23-09-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 1’19” Thiago Bissoni : 1 - 0, 20’06” Omar Rahou : 2 - 0, 24’45” Ali Bouri : 2 - 1, 29’27” Leitao : 3 - 1, 31’28” Omar Rahou : 4 - 1, 34’24” Omar Rahou : 5 - 1 
   
VERSLAG Ondanks de gehavende kern geraakte Karim Bachar aan voldoende namen om tegenstander en aartsrivaal Halle-Gooik tegemoet te treden. Achabar, Boujouh en El Faroussi ontbraken, terwijl Abdouni wel op het wedstrijdblad stond maar niet tot spelen kwam. Wel op het appèl was Bilal Amin, teruggekeerd en welkom, en ook uit de belofteploeg viste Bachar doelman Gomes, Ettalaki en Meert op.

Karim Bachar koos voor Zemmouri in doel, nieuwkomer Mohamed Darri uit Amsterdam, Hamza Zaaf, Jawad Yachou,terug na zijn avontuur bij Gelko Hasselt, en tweede aanwinst Said Bouzambou uit Vlissingen. De Italiaanse selectieheer van Halle-Gooik liet Sababti en Rahou aan de kant. De doelman van de nationale ploeg Mageren mocht na een puik seizoen vertrekken voor de 34jarige Braziliaan Marco “Xuxa” Zaramello. Verder startten de 35jarige Leitao (Braziliaan), de 31jarige Braziliaan D’Angelo, Thiago Bissoni en toch één Belg in de basis Valentin Dujacquier.

Al na één minuut leed Hamza Zaaf balverlies als laatste man en de noodrem werd terecht afgestraft met een gele kaart. Dujacquier mikte hard richting bovenhoek maar Zemmouri duwde met een knappe parade in corner. De corner werd secuur ingespeeld en onze verdediging was totaal niet bij de les. Een simpele deviatie van Thiago volstond voor een te gemakkelijke vroege voorsprong.

1’19” minuut : Thiago Bissoni : 1 - 0

Na ruim drie minuten lukte Zaaf een knap afstandsschot , maar Xuxa duwde de bal over de dwarslat. In de 5de minuut leek Thiago een slag? Elleboog? uit te delen aan Bouzambou. Said werd afgestopt en zat op het parket terwijl de dader een staaltje Commedia dell’arte opvoerde dat niet in het theater zou misstaan. De ref had een zeer speciale lezing in gedachten van dit incident: beide spelers kregen geel en het balvoordeel ging naar Bouzambou en Antwerpen. Merkwaardig. In de 8ste minuut mikte Nesen hard uit de tweede lijn op doel maar Xuxa was opnieuw alert. Een punter van Yachou ging rakelings voorlangs. Pas na ruim 9 minuten mocht Sababti invallen (voor maar 4 minuten). Rahou zou volgen na 12 minuten. In de tiende minuut infiltreerde Nesen met de bal aan de voet centraal, maar

zijn schot van dichtbij wist Xuxa opnieuw in corner te duwen. Even later kreeg Yachou een goede assist aangereikt maar hij kon er niet uit scoren. Een verre bal van Zemmouri bracht Bouzambou vrij voor doel maar ook zijn poging ging voorlangs. Bouzambou bleef sterk aandringen op de gelijkmaker maar Xuxa hield stand. In de slotminuut monopoliseerden de Brazilianen de bal om in de buzzer van het eindsignaal nog voor een tweede doelpunt te gaan. Ondanks hun protest lieten de refs zich terecht niet verleiden om die treffer te valideren.

Ruststand : 1 - 0

Bellarte wijzigde zijn team maar op één positie en wisselde Leitao voor de sterke Rahou. Bachar stuurde steviger bij met Nesen en Bouri voor Darri en Zaaf. Halle-Gooik mocht aftrappen, Thiago liep met de bal aan de voet over de linkerflank diep en stuurde dan het leer voor doel waar Rahou mocht aannemen en afwerken.

20’06” minuut : Omar Rahou : 2 - 0

Eigenlijk zou ik hier nu een lange pauze willen inlassen. Reality check: eerste nationale afdeling Futsal, topmatch tussen twee “ervaren” teams, 6 weken voorbereiding in de benen, drie tegenstanders aan de bal geweest, 6, ZES !!! seconden gespeeld. 2 – 0 !

Verder met ons verslag. In de 22ste minuut wist Antwerpen te dreigen maar dit leverde slechts een corner op. De hoekschop werd ongeconcentreerd verloren getrapt en Dujacquier mocht via de rode loper alleen op Zemmouri afstevenen. Hij prikte de bal hard tegen de staak, maar het had anders kunnen aflopen. In de 24ste minuut zette Bouzambou goed druk op de thuisdefensie en Said wist de bal te veroveren en in te leveren bij de vrijstaande Bouri. Ali joeg de bal onhoudbaar hoog in doel.

24’45” minuut : Ali Bouri : 2 - 1

Alles leek mogelijk met deze stand op het bord, maar het gebrek aan concentratie en scherpte was niet weg. Bij een corner werd niet opgelet en nu mocht Leo aanleggen. De deklat verhinderde de derde treffer. Na bijna een halfuur wedstrijd trok Leitao over de linkse flank vooruit. Ook hij werd nauwelijks gehinderd en hij wist met een fraaie krul naar de verste paal Zemmouri te omspelen.

29’27” minuut : Leitao : 3 - 1

Deze treffer leek alle fut uit ons team te halen en dat voelde ook de tegenstander die gemakkelijk wist te controleren. Met een verre pas werd Rahou voor Zemmouri vrij gespeeld en hij maakte het netjes af.

31’28” minuut : Omar Rahou : 4 - 1

Twee minuten later kreeg Zemmouri groen licht om mee te gaan voetballen. Bij zo’n slappe concentratie in het team was dit een stevig risico en slordige passing zorgde binnen de minuut voor de genadeslag.

34’24” minuut : Omar Rahou : 5 - 1

In de slotfase waren er gele kaarten voor Yachou (1ste) en Zaaf (2de dus rood) beide terwijl ze niet actief in de wedstrijd waren. Zemmouri mikte van in het eigen doelgebied naar de kooi van Xuxa aan

de overzijde maar zijn bal stuitte op de deklat. In de slotminuut was er ook nog geel voor agressief spel van Leitao op doelman Zemmouri.

Eindstand : 5 - 1

 

TERUG