NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - F.P. Halle-Gooik  4 - 7  (2-1)
   
DATUM 06-05-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 0-1 Chaibai, 1-1 Neesen, 2-1 Achter, 2-2 Manfroi, 2-3 Manfoi, 3-3 Hitou, 3-4 Leo, 3-5 Manfroi, 4-5 Bouri, 4-6 Leo, 4-7 Teixeira 
   
VERSLAG

Visie FTA Antwerpen

Karim Bachar koos voor Zemmouri in doel, Smaïl El Faroussi, Mohamed El Fahsi, Aziz Hitou en Ali Bouri. Andre Vanderlei startte met zijn intussen gekende vijftal: Mageren in doel, Sababti, Leo, Rahou en Felipe Manfroi (10).

De partij startte met een ouderwetse studieronde met enkele voorzichtige pogingen. Na twee minuten tikte Zemmouri attent een schot van Rahou over zijn kooi. Bij een snelle uitbraak van El Fahsi mikte hij oog in oog met Mageren ultiem naast de verste staak. De beste kans was voor Antwerpen toen Hitou de bedrijvige El Faroussi bediende maar die zijn poging nog in corner zag geduwd worden door Mageren. Een vrije trap van Hitou na bijna vier minuten ging nipt over doel. Er waren bijna vijf minuten weggetikt toen Manfroi de bal subtiel devieerde maar die via de staak nog naast ging. Een snelle omschakeling van de herboren Nesen bediende Achter maar ook hij vond de staak op zijn weg. In de 6de minuut werd Hitou stevig neergehaald door Chaibai, maar hiervoor hoefde volgens de refs geen kaart. De vrije trap leverde geen gevaar op. Aan de overkant wurmde Zouggaghi zich op zijn vertrouwde manier door de defensie en hij lukte erin de bal klaar te leggen voor de vrije Chaibai die simpel kon scoren. Voorsprong tegen de gang van het spel in 0-1.

Na bijna 8 minuten zag de ref een eerste vermeende fout van FT Antwerpen. Sababti legde de vrije trap klaar voor Dujacquier maar die schoof de bal binnen bereik van een duikende Zemmouri. Aan de overzijde gaf El Fahsi zijn verdediger het nakijken maar Mageren bokste de poging in corner. In de 9de minuut kreeg Antwerpen wat het verdiende. Nesen pikte de bal af en wist snel Achter aan te spelen die nu beheerst afwerkte 1-1.

In de 12de minuut namen de verdedigers van Halle Hitou met twee in de tang, maar ook hiervoor geen kaart. Wel een derde en even later een vierde bezoekende overtreding. Na een kwartier was er wel onmiddellijk geel voor een fout van El Faroussi. In de 16de minuut kreeg Halle - Gooik een grote kans in een erg rommelige fase van de partij. Zemmouri hield het hoofd koel en wist zich wonderlijk meester te maken van de bal. In de 18de minuut trok Nesen zich opnieuw op volle snelheid op de linkerflank. Nu prikte hij zelf verrassend de bal naar de verste bovenhoek. Mageren stond er verslagen bij 2-1.

Een onstuimige Zouggaghi maakte nog de 5de fout voor Halle – Gooik, maar een 6de werd niet meer toegekend. In de slotfase bediende Nesen nog een keer El Fahsi maar die zag zijn schuiver voorlangs schieten. Met een oververdiende 2 – 1 ruststand mocht vooral Halle – Gooik tevreden zijn.

Vanderlei koos voor meer vuurkracht met Zouggaghi en Dujacquier in de basis voor de onzichtbare Rahou en Manfroi. Bachar liet de sterk acterende Nesen aantreden in de basis voor Bouri. Halle – Gooik startte met een volle minuut balbezit maar zonder er ook maar één keer diepgang in te steken. Eens in balbezit trok Hitou in de aanval , schakelde Leo uit en testte de reflexen van Mageren. Een klaar kijkende Zemmouri zag Mageren te ver uit zijn doel en mikte een knappe lobbal over het hele veld, maar zo’n 20 centimeter te hoog. El Fahsi pikte de bal in en trok geflankeerd door Leo naar Mageren. Zijn poging ging naast. Een allereerste poging van de ingevallen Rahou ging ver over doel. In de 26ste minuut liep Halle – Gooik zich letterlijk te pletter op de stilstaande Hitou. De ref zag dit anders FT Antwerpen kreeg niet alleen de eerste fout aangesmeerd maar Hitou kreeg ook geel aangenaaid. Volledig tegen de gang van het spel in kwam Halle – Gooik gelijk na een afstandsschot van Manfroi 2-2.

Een knappe combinatie van Antwerpen leverde niet het gewenste resultaat. In de 29ste minuut week een schot naar doel af op Manfroi, waardoor Zemmouri kansloos was. 2-3.

In de 31ste minuut telden we alweer de derde fout op Hitou. Onze kapitein klaarde de klus zelf en mikte de pegel staalhard in de korte bovenhoek. Knappe treffer 3-3.

Een minuut later rukte Zouggaghi weer diep op en bracht van op de doellijn de bal nog strak voor de kooi van Zemmouri. Leo dook op voor zijn man en Zemmouri was geklopt 3-4.

Even later beging Dujacquier een van zijn talrijke fouten op Hitou. De moegetergde Antwerp-kapitein sprak hem er op aan en kreeg uiteindelijk onverdiend een tweede gele kaart aangesmeerd. Halle – Gooik buitte de man–meer situatie vanzelfsprekend uit om de voorsprong te verdiepen 3-5.

Het jonge moedige Antwerpen was niet bereid om zich zo gewonnen te geven. Een knap schot van El Fahsi werd door Mageren over doel getipt. Na een time-out ging Nesen als vliegende doelman optreden. Dat bleek al na 30 seconden succesvol. Bouri kreeg even ruimte voor een actie en scoorde fraai 4-5.

Het leeg gestreden Antwerpen kon de druk niet blijven aanhouden en Halle – Gooik mocht counteren richting verlaten doel. In de 38ste minuut was Leo op de juiste plek voor doel 4-6.

Met een ultieme time-out brak Vanderlei dan nog even het tempo. Zouggaghi bediende tenslotte Bruno voor de eindstand 4-7.

Visie FP Halle-Gooik

Halle-Gooik trok naar FT Antwerpen voor wat zich steeds aankondigt als een moeilijke uitwedstrijd. Halle-Gooik begon zwak maar creëerde wel de ene kans na de andere, de nonchalance droop eraf en elke kans werd vakkundig de nek om gewrongen. Uiteindelijk was het Chaibai dit toch voor de 0-1 voorsprong zorgde. Antwerpen probeerde op de counter eruit te komen en deed dat goed. Neesen voorbij alles en iedereen en de 1-1 stond op het bord. Halle-Gooik werd ook nu niet wakker, meer nog de volgende counter van Antwerpen ging ook tegen de netten. Zo gingen we rusten met een 2-1 stand.

Na de rust een gretiger Halle-Gooik, dat Antwerpen naar adem deed happen. De eerste 4 kansen werden nog gemist maar nadien was het Manfroi met een pegel in de hoek. Diezelfde Manfroi zorgde met een subtiel hakje voor de 2-3. Antwerpen stak een eerste keer zijn neus aan het venster en Hitou maakte de kans ook meteen af, 3-3 en alles te herbeginnen. Zouggaghi zet zich goed door en bedient Leo die Halle-Gooik terug op voorsprong zet. De ref doet dan wat hij moet bij een ernstige aanvaring tusssen Hitou en Dujacquier doen en stuurt Hitou naar de douche met een tweede geel. Nadien buit Halle-Gooik de man meer situatie dadelijk uit en staat het 3-5 voor na opnieuw Manfroi. Bouri mildert dan maar Halle-Gooik loopt verder uit tot 4-7 na 2 assists van Zouggaghi en doelpunten van Leo en Teixeira. Halle-Gooik wint zo een moeilijke uitwedstrijd en blijft op kop met nog drie wedstrijden te gaan. 

TERUG