NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - Futsal Team Charleroi  4 - 1  (1-1)
   
DATUM 19-02-2016  21:15
   
DOELPUNTEN 3' Salah (1-0), 6' Ferrian (1-1), 28' El Kharroubi (2-1), 30' Kherouach (3-1), 38' Kherouach (4-1) 
   
VERSLAG Real kreeg vrijdag topteam en Play off kandidaat Charleroi op bezoek. De thuisploeg moest het doen zonder de geschorste Marouane en was verplicht te winnen om zelf nog kans te maken op de Play offs. De wedstrijd begon en beide teams durfden niet. Afwachten was de boodschap. De eerste kans was voor Charleroi dat dreigt met een schot vanuit de tweede lijn. Real goed verdedigend en rustig opbouwend komt steeds beter in het spel en krijgt mooie kansen. Zerouali, Ajouaou en Hicham stuiten telkens op een sterke bezoekende doelman. Na drie minuten dan een eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Zerouali wordt foutief gestopt door de doelman en Salah neemt zijn verantwoordelijkheid. Hij trapt de bal tegen de netten. 1-0 en Real is nu duidelijk de betere ploeg en krijgt kansen om de score te verdubbelen. Doch het vizier van Kherouach, Salah en Zerouali staat slecht gericht en de ballen vliegen over en naast. In minuut zes maakt oud-speler Ferrian de gelijkmaker voor Charleroi op een knap ingestudeerde corner en wordt het 1-1. Het spel golft op en neer maar het is wachten tot minuut twaalf om Real de mooiste aanval uit de eerste helft te zien bouwen. Ajouaou maakt de actie, speelt de bal door naar El Merboh die aflegt voor doel maar niemand gevolgd aan tweede paal. Minuutje later een schot van El Kharroubi dat de paal treft. Pech opnieuw voor Real na een mooie aanval van de Elmos boys via Salah en die schiet op een bezoekende speler in plaats van in het lege doel. Minuutje voor de rust, een actie van Zerouali maar weer staat de paal in de weg. Rusten doen we met een billijke 1-1 stand.

Tweede helft start Charleroi sterk. Talhaoui moet al zijn kunnen tonen op een doorgebroken Ferrian. Real komt ook in de wedstrijd en Zerouali wordt onderuit gehaald door Dahbi. De scheids durft geen tweede gele kaart te geven aan de reeds geboekte Charleroi speler. Real komt in de 28’ opnieuw op voorsprong wanneer Zerouali een knappe pas geeft aan El Kharroubi en die werkt beheerst af. Anderhalve minuut later wordt Kherouach weggestuurd met een lange bal en Kirri zoals we hem kennen, rustig en beheerst 3 - 1. Charleroi probeert met nog negen minuten op de klok om alsnog de bakens te verzetten door met een vijfde veldspeler te spelen maar Real doelman Talhaoui vindt 1 tegendoelpunt meer dan voldoende. Real verdedigt zeer sterk en scoort in de 38’ de 4-1. Kherouach met een mooie volley van op de eigen helft, 4-1 en einde wedstrijd.

Een verdiende overwinning van Noorderwijk dat hierdoor blijft meedoen in de strijd om de 4 play-off tickets. Volgende week is er al de volgende topaffiche met de verplaatsing naar het zeer sterk Futsal Topsport Antwerpen.

Les Blues ont subi une défaite préoccupante dans le cadre de la lutte aux play-offs. Avec un groupe décimé par les suspensions, les blessures et les malades, coach Liliu savait que le déplacement à Noorderwijk allait se révéler très difficile en plus dans une salle très peu propice au jeu des Carolos. Avec le 1 – 1 à la mi-temps avec un but de Marco Ferrian, tous les espoirs étaient permis, mais les locaux ne voulaient pas laisser passer l’occasion de se rapprocher du carré de tête en finissant par s’imposer sur le score de 4 à 1. Juste derrière Gooik et Anvers, respectivement premier et second, le Futsal Team Charleroi garde toutes ses chances avec la 3ème place au classement, mais voit se rapprocher dangereusement Hasselt à une unité, tandis que Noorderwijk repointe le bout du nez juste derrière. Comme vous l’avez compris, les Carolos n’ont plus droit à l’erreur, les cinq dernières rencontres de la phase classique seront donc plus que décisives. 

TERUG