NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Mouscron-Estaimp. Futsal - Real Noorderwijk  3 - 6  (2-3)
   
DATUM 12-02-2016  21:15
   
DOELPUNTEN Mourabit 2, Vanley / Bouyakoubi, Salah, Kherouach(2), Marouane, Zerouali. 
   
VERSLAG Noorderwijk mocht vrijdagavond naar het verre Moeskroen, vertrek rond 17u met 155 km voor de boeg en onderweg nog een file tussen Ranst en Kruibeke. Er zijn leukere verplaatsingen op en vrijdagavond. Bovendien moest Real winnen tegen de voorlaatste om voeling te blijven houden met de top 4. Coach Gessner kon niet rekenen op de geschorste spits El Kharroubi.

De wedstrijd begon goed en Real zette stevig druk naar voor en al na twee minuten moest de thuisdoelman ingrijpen op een schot van Salah. Moeskroen doet het op de counter, vanuit de omschakeling zoals dat zo mooi noemt en Talhaoui moest in de derde minuut attent zijn op een schot uit de tweede lijn. Minuutje later corner voor de bezoekers en Zerouali net naast. Ook Salah speelt El Merboh vrij maar de thuiskeeper is opnieuw attent. In de zesde minuut is het dan eindelijk raak. Bouyakoubi met de perfecte pass naar Salah en de 0-1 staat op het bord. Real duwt door en zoekt de volgende goal. Deze komt er na acht minuten wanneer Ajouaou samen met Kherouach een mooie aanval opzet en deze prachtig wordt afgerond door Marouane El Abderrahim, 0-2. Dan wiegt Noorderwijk zichzelf in slaap door het spel te vertragen. Ajouaou moet na 11 minuten van het terrein met een kwetsuur en Moeskroen kan hierdoor terug in de wedstrijd komen en dreigt een paar keer. In de 15í scoort de thuisploeg de aansluitingstreffer en het wordt terug spannend. Real dat de partij uit handen aan het geven is tegen een nu gretig Moeskroen. In de 17í moet doelman Talhaoui ook nog het terrein verlaten nadat hij een doorgebroken speler hindert. Rood voor keeper van Real en strafschop. Davy Van Bael mocht het doel gaan verdedigen maar stopt direct de strafschop en Real moet nog 3 minuten met een man minder spelen hierdoor. Van Bael stopt tot driemaal de thuisploeg af maar moet zich twee minuten voor rust gewonnen geven en 2-2 staat op het bord. Gessner neemt time-out en wijst zijn mannen terecht. De bezoekers hebben zijn wijze woorden begrepen en scoren nog voor de rust de 2-3. Bouyakoubi met een magistraal hakje. Ruststand 2-3.

Tijdens rust nogmaals een donderpreek van de bezoekende coach, zijn spelers arriveerden naar zijn mening veel te laat in de sporthal en die gelatenheid zag je op het veld.

Tweede helft start Real gelukkig iets beter en scoort na 22í de 2-4 via Mouhcine. Op de 27í schot van El Abderahim nipt over. Real blijft nu verder op zoek naar de goals en dreigt met schoten van Mouhcine en een zeer bedrijvige Scheerens die tot tweemaal toe nipt het doel mist. Bouyakoubi stuurt Kherouach alleen op de keeper af en deze scoort de 2-5. Moeskroen speelt alles of niets met een ďvliegendeĒ keeper en komt terug tot 3-5 in de 37í. De bezoekers blijven echter kalm en scoren in de laatste minuut nog de 3-6 wanneer Kherouach de bal van op de eigen tienmeterlijn in het lege doel schiet. Eindstand 3-6.

Volgende week zal het veel beter moeten zijn want dan komt Charleroi op bezoek. Enkel bij winst blijven onze jongens kans maken op de play-off. Dus deze week zal er stevig moeten getraind worden door Real.

Speelden voor Real Noorderwijk: Morad Talhaoui, Marouane Abderrahim, Davy Van Bael, Yannick Scheerens, El Merboh, Karim Bouyakoubi, Salah, Ahmed Ajouaou, Abdullah Kherouach, Boukandrouj, Oucheikh. 

TERUG