NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - Mouscron-Estaimp. Futsal  18 - 4  (10-0)
   
DATUM 27-11-2015  21:15
   
DOELPUNTEN 2' El Ghaadaoui (1-0), 3' El Fahsi (2-0), 4' Nesen (3-0), 5' El Ghaadaoui (4-0), 6' Hitou (5-0), 8' El Ghaadaoui (6-0), 9' Zaaf (7-0), 14' El Fahsi (8-0), 15' El Fahsi (9-0), 19' Hitou (10-0), 20' Nesen (11-0), 27' Zaaf (12-0), 28' Zaaf (13-0), 28' El Ghaadaoui (14-0), 30' Drihem (14-1), 34' Hitou (15-1), 36' Planque (15-2), 36' Hitou (16-2), 38' El Ghaadaoui (17-2), 39' x (18-2), 39' El Bouzidi (18-3), 40' x (18-4) 
   
VERSLAG Vrijdagavond ontving FT Antwerpen de ploeg uit Moeskroen, die uit de 7 eerste wedstrijden van dit seizoen slechts 6 schamele punten wist te putten. Alleen Roselies en tegen alle verwachtingen in Malle-Beerse stonden er slechter voor. Ook vorig seizoen wisten deze jongens in Antwerpen niet echt te imponeren. Ze kregen bij die passage in februari een 13 – 3 om de oren. Dat was al minder beschamend dan de thuiswedstrijd in september 2014. Toen stonden er op het einde van de avond zware 2-14 verliescijfers op de tabel. Toch stuurde Antwerpen deze week berichten uit dat het op zijn hoede was voor deze bezoekers. Dat had natuurlijk veel te maken met de onbeschikbaarheid van twee basispionnen. Smaïl El Faroussi moest wegens een stevige griepaanval afzeggen en Yassine Achabar sukkelde met een lichte maar hardnekkige blessure waar tegen enkel rust een adequate oplossing biedt. Met de jonge kern in gedachten en het uitvallen van twee sterkhouders was de wat voorzichtige toon begrijpelijk.

De beloften ondervonden weinig tegenstand van een team dat met potig krachtvoetbal af en toe wel eens de neus aan het venster stak maar over de ganse lijn geen enkele dreiging kon ontwikkelen. Een logische 5 – 2 overwinning zorgde er voor dat de kloof met de eerste achtervolgers uit Noorderwijk nu al tot 6 punten opliep.

Om 21u15 was het moment aangebroken voor onze A ploeg om Mouscron-Estaimpuis Futsal te bekampen. Karim Bachar nam Yassine Dachour en Hamza El Bouzidi mee uit de beloftekern samen met reservedoelman Gomes. Yassine Achabar nam wel plaats op de bank maar zou niet tot spelen komen.
Karim Bachar koos voor Zemmouri in doel, Hitou, El Fahsi, Nesen en El Ghaadaoui. Bij Mouscron verscheen niemand aan de aftrap waarbij ook maar het minste belletje ging rinkelen. Twaalf volslagen onbekenden op het wedstrijdblad: het overkomt me niet meer zo dikwijls in het Belgische Futsal. FT Antwerpen startte aan een hoog tempo en wilde duidelijk snel een verschil op het bord tikken. Toch duurde het bijna drie minuten eer Abdelhak El Ghaadaoui na een knappe persoonlijke actie de bal staalhard tegen de netten kon jagen.
2’59” minuut : Abdelhak El Ghaadaoui : 1 - 0
Mouscron kwam niet onder de druk uit en bij een rommelige fase voor doel mikte El Fahsi amper 20 seconden later al opnieuw in doel.
3’21” minuut : Mohamed El Fahsi : 2 - 0
FT Antwerpen voelde dat de bezoekers al na enkele minuten in de touwen hingen en de genadeslag kon niet uitblijven. Nesen tekende voor de 3 – 0.
4’10” minuut: Dimitri Nesen : 3 - 0
Minder dan een minuut later combineerden Hitou en El Ghaadaoui en het was de laatste die de volgende treffer mocht laten noteren.
5’02” minuut : Abdelhak El Ghaadaoui : 4 - 0
Een mooi driehoekje bood Hitou de kans om uit te halen en de forfaitscore stond op het bord.
6’23” minuut : Aziz Hitou : 5 - 0
De partij was gespeeld voor ze begonnen was. Een radeloze bezoekende coach vroeg om een time-out en het is niet helemaal duidelijk of dit was om tactisch bij te sturen dan wel om zijn spelers even op adem te laten komen. Wellicht een combinatie van beide. In de eerst volgende fase wist de doelman nu wel een schot van El Ghaadaoui te blokken. Maar FT Antwerpen ging op de ingeslagen weg verder. Na bijna 9 minuten zette de ganse kern een snelle balcirculatie in elkaar die Mouscron volledig in flarden scheurde. Hitou kaatste met Zaaf om dan de bal in te leveren bij El Ghaadaoui die al zijn derde doelpunt van de avond lukte.
8’58” minuut : Abdelhak El Ghaadaoui : 6 - 0
En amper 13 seconden later verloren de bezoekers de bal en kon Zaaf in twee pogingen de doelman kloppen.
9’11” minuut : Hamza Zaaf : 7 - 0
Boven op de monsterscore kwam Mouscron ook in de gevarenzone wat de foutenlast betrof. In de 13de minuut noteerden we al de 4de overtreding tegenover 1 voor FT Antwerpen. In de 14de minuut mocht Zemmouri zich even tonen en met twee tussenkomsten hield hij uitzicht op een ‘clean sheet’. El Ghaadaoui kaatste met El Fahsi die slim door het centrum glipte en de bal perfect kon mee pakken. Met een subtiel opwippertje gaf hij de doelman alweer het nakijken
14’51” minuut : Mohamed El Fahsi : 8 - 0
Een halve minuut later trok Dimitri Nesen zich op gang maar zijn uithaal werd afgeblokt. De rebound viel voor de voet van El Fahsi die van op 12 meter verschroeiend uithaalde en de doelman zonder verweer liet.
15’30” minuut : Mohamed El Fahsi : 9 - 0
In de slotminuut vertrok Aziz Hitou met de ingepikte bal aan de voet op de eigen speelhelft. Hij omspeelde eerst twee tegenstanders en kapte zich vervolgens voorbij de doelman om in het onbewaakte doel te besluiten. 19’42” minuut : Aziz Hitou : 10 - 0
Ruststand: 10 - 0

Hoe motiveer je je team nog bij deze ruststand? De idee topschutter te worden? Met een collectief ingestelde ploeg als FT Antwerpen kan dat geen individuele ambitie zijn. Iedereen kan en moet en zal vaak scoren. Die ‘Gouden Schoen’ is geen doel voor onze spelers. Voor de bezoekende coach moet het natuurlijk nog moeilijker geweest zijn om zijn troepen op te peppen. Bachar startte met dezelfde basis vijf.
Al na 24 seconden kon Nesen een één-twee opzetten met Hitou en hij kreeg de assist op een presenteerblaadje van zijn kapitein terug.
20’24” minuut : Dimitri Nesen : 11 - 0
Maar dan sputterde de motor plots een tijdje. De kansen waren er wel maar de precisie in de afwerking liet het een vijftal minuten afweten. In de 27ste minuut vonden onze jongens echter het juiste ritme opnieuw. Een snelle combinatie volgde op een knappe steal van Zaaf. Hitou stuurde door naar El Ghaadaoui en die bood Zaaf zelf de assist aan. Knap doelpunt!
27’42” minuut : Hamza Zaaf : 12 - 0
Bijna hetzelfde scenario twintig seconden later wanneer Zaaf met Hitou kaatst en alweer het doel vindt.
28’02” minuut : Hamza Zaaf : 13 - 0
Zaaf liet zich al balveroveraar meerdere keren opmerken en twintig seconden na de spelhervatting was het opnieuw prijs. Nu bediende hij El Ghaadaoui en die maakte het knap af.
28’24” minuut : Abdelhak El Ghaadaoui : 14 - 0
Het was intussen overduidelijk dat FT Antwerpen op recordjacht was. De doelpuntenmachine werd op geen enkel moment “on hold” gezet. In de 29ste minuut kwam Mouscron in balbezit voor de kooi van Zemmouri en uit de kluts werd er toch een keer op doel gemikt. De staak verhinderde de eerredder. Bijna twee minuten later kwam die er toch. Yamine Drihem joeg de bal van dichtbij hard in het dak van het doel en liet Zemmouri kansloos.
30’50” minuut : Yamine Drihem : 14 - 1
Het was bijna 4 minuten wachten op een Antwerps antwoord. El Ghaadaoui pikte de bal af en leverde dan de perfecte assist af bij Hitou die niet kon missen van uit die positie.
34’32” minuut : Aziz Hitou : 15 - 1
Twintig seconden later kreeg Mouscron dan ook nog een penalty tegen. Zemmouri kon echter niet opnieuw scoren. Nu de clean sheet geen optie meer was werd ook onze doelman gewisseld. Gomes kon nog ruim 5 minuten zijn klasse bewijzen. Dat was een beetje een vergiftigd cadeau want voor de resterende 5 minuten was er eigenlijk nog weinig inzet. In de 36ste minuut rukte Mouscron op en een goed gemikt schot van Planque hoog in het doel verraste Gomes.
36’26” minuut: Frederic Planque : 15 - 2
Binnen de tien seconden was er de reactie van kapitein Hitou die met een hard schot aan de overzijde de doelman fusilleerde.
36’35” minuut : Aziz Hitou : 16 - 2
Veel was er van een echte wedstrijd niet meer te merken in de warrige slotminuten. Beide teams scoorden nog wel verrassend twee keer. Bij FT Antwerpen waren die laatste doelpunten voor Abdelhak El Ghaadaoui na een mooie één twee met de pas ingevallen Dachour. Zijn collega-belofte deed nog beter want die prikte na een slalom van Aziz Hitou door de centrale verdediging de assist van zijn kapitein fraai naast de doelman binnen.
38’52” minuut : Abdelhak El Ghaadaoui : 17 - 2
39’33” minuut : Hamza El Bouzidi : 18 - 3
Het laatste doelpunt viel in de laatste twintig seconden van de partij en werd gescoord door het nummer 14 die ook al het derde doelpunt wist te potten. Zijn naam ontbrak echter op het afgeleverde wedstrijdblad omdat het wellicht een beloftespeler was.
Eindstand: 18 - 4

Besluit : FT Antwerpen scoorde vlotjes en bij momenten gebeurde dat met fraaie combinaties en na indrukwekkende persoonlijke acties. Het feit dat er eigenlijk geen tegenstanders op het terrein te bekennen waren hielp natuurlijk wel. Hopelijk hoeven we niet te dikwijls naar dit soort partijen te kijken dit seizoen want met topfutsal heeft dit weinig te maken. We rekenen op meer tegenstand bij onze volgende partij. Vrijdag trekken we naar vrijetijdscentrum De Mixx in Herselt voor de wedstrijd tegen Real Noorderwijk. Dit Kempense team legt voorlopig een heel sterk parcours af en flirt zelfs met de play-off plaatsen. Op deze tiende speeldag bleven ze stug aanklampen tegen favoriet Gelko Hasselt om uiteindelijk te stranden op een zeer verdienstelijk 6 – 5 uitnederlaag. We kijken er al naar uit. Hopelijk kunnen tegen dan de afwezigen El Faroussi en Achabar opnieuw aansluiten. 

TERUG