WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - Fenerbahce Beringen  4 - 0  (1-0)

DATUM 18-09-2015  21:15

DOELPUNTEN 7' El Fahsi own-goal (1-0), 23' Achabar (2-0), 24' Hitou (3-0), 26' El Ghaadaoui (4-0)

VERSLAG Vrijdag opende FT Antwerpen dit nieuwe seizoen in eigen huis voor een goed gevulde en enthousiaste tribune. In de openingsfase kreeg een wat krampachtig startend Beringen moeilijk greep op de tegenstanders en dat resulteerde al na 4 minuten in 4 fouten op de teller. In de 7de minuut leverde die Antwerpse druk opnieuw een corner op. Aziz Hitou bracht scherp voor doel waar de inlopende El Fahsi de bal in doel werkte 1-0. Een geprikkeld Beringen reageerde met enkele afstandsschoten. In de 9de minuut wist Beringen zich geen raad met de snelle Nesen en de bal kon een eerste keer op de tienmeterstip. El Ghaadaoui nam zijn verantwoordelijkheid maar de doelman pareerde. De thuisploeg liet zich wat in slaap wiegen tot de laatste minuut. Beringen werd opnieuw op een foute ingreep betrapt en nu zette Achabar zich aan het kanon. Zonder succes. Al in de eerste minuut na rust vuurde Achabar een pegel af uit de tweede lijn maar de doelman wist weg te boksen in corner. In de 23ste minuut vergreep de bezoekende defensie zich een eerste keer aan de ongrijpbare Achabar. De vrije trap van op zo’n 10 meter werd door specialist Achabar perfect naast de muur in de benedenhoek gemikt 2 - 0 Even later combineerde Achabar, na een steal, knap met El Ghaadaoui die doortikte naar Hitou. De Antwerpse kapitein prikte de bal secuur onder de doelman door 3 - 0. In de 26ste minuut zette Nesen goed druk op de man in balbezit en hij schakelde direct om. Dimitri behield het overzicht en bediende El Ghaadaoui op links. Met een fraaie kapbeweging gaf die zijn verdediger het nakijken en hij schoot hoog overhoeks in het dak 4 - 0

Réumé Français:

Vendredi le FT Anvers à débuté cette nouvelle saison à domicile devant une galerie bien rempli et enthousiaste. Dans la phase d'ouverture de la rencontre Beringen s'est défendu avec un peu trop de virilité ce qui a abouti après seulement 4 minutes à 4 fautes sur le compteur. A la 7e minute la pression Anversois leur gagne un corner. Aziz Hitou envoie le ballon devant le but et El Fahsi met au but 1-0. Les Limbourgeois réagissent avec plusieurs tirs au buts sans résultat. A la 9ieme minute une action de Nesen est contrée fautivement et le premier 10-mètres est raté par El Ghaadaoui. Le Futsal Anvers se laisse maintenant un peu endormir par les visiteurs. Mais à la dernière minute du premier mi-temps un nouveau 10 mètres est concédé par Beringen. Mais le tir d'Achabar ne connaît pas de réussite. Dès la première minute après le repos Achabar décoché un tir foudroyant de la deuxième ligne, mais le gardien Limbourgois sauve de nouveau. A la 23e minute une faute sur l'insaisissable Achabar est sifflée. Le même Achabar, spécialiste des coups francs convertit juste à côte du mur adversaire 2-0, Quelques instants plus tard, le même Achabar, vedette absolu de la rencontre, vole le ballon des pieds d'un défenseur, combine intelligemment avec El Ghaadaoui qui passe vers Hitou. Le capitaine d'Anvers fourre méticuleusement le ballon sous le gardien de but 3-0. A la 26e minute Nesen fait pression sur l'adversaire en possession du ballon. Dimitri conservé la vue d'ensemble et donne à El Ghaadaoui à gauche qui met le 4-0 dans le toit du but.