NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD F.P. Halle-Gooik - Futsal Topsport Antwerpen  4 - 3  (2-1)
   
DATUM 19-02-2016  21:30
   
DOELPUNTEN 1-0 Sababti, 2-0 Sababti, 2-1 Hitou, 2-2 Hitou, 3-2 Zouggaghi, 4-2 Rahou, 4-3 Hitou 
   
VERSLAG Futsal Project Halle-Gooik kreeg het bezoek van Futsal Topsport Antwerpen, de enige ongeslagen club in de Elite-competitie en voor de wedstrijd dan ook de leider. De thuisploeg telde 2 punten minder en kon mits winst de leiding overnemen. De wedstrijd startte evenwichtig, doelman Mageren neutraliseerde de eerste kans van Antwerpen en Rahou trof de paal aan de overkant. Manfroi speelt dan schitterend Sababti vrij die sporthal de Bres een eerste keer doet ontploffen. Halle-Gooik wil die voorsprong ook uitdiepen en blijft op zoek gaan naar de 2-0, Antwerpen loert op de snelle tegenaanval. De lokale topschutter Zouggaghi vindt de opening en speelt magistraal Sababti aan die de 2-0 tegen de netten trapt. Dit lijkt ook de ruststand te worden tot Mageren zich moet gewonnen geven wanneer een voorzet afwijkt en tegen de netten gaat.

Na de rust is Halle-Gooik baas maar vergeet het kans na kans af te maken. Een eeuwenoud spreekwoord krijgt dan zijn gelijk en Hitou maakt er op een snelle tegenaanval 2-2 van. Even sloeg de twijfel toe bij de thuisploeg en hun aanhang. Maar net twee ex-Antwerpenaren trokken de zaak snel weer recht. Sababti met de steal en het hakje van Zouggaghi voor de 3-2. Rahou zette goed druk, ontfutselde de bal en trapte de 4-2 tegen de netten. Antwerpen ging nu vliegende doelman spelen maar creëerde daarbij weinig tot geen kansen. Die kans kwam er dan toch 1 minuut voor tijd toen Mageren volgens de scheidsrechter iets te lang aarzelde om de bal opnieuw in het spel te brengen. Antwerpen aarzelde echter niet en zorgde voor de 4-3 en nog een spannend slot. Doch Halle-Gooik speelt de wedstrijd volwassen uit en is zo de nieuwe leider na een wedstrijd waarin het zichzelf veel te moeilijk maakte door de kansen niet vlotter af te werken. Volgende week voor een nieuwe topper ditmaal in Hasselt, tegen het plaatselijke Gelko, moeten ze hieraan werken.

Speelden voor Halle-Gooik: Mageren, Vandenheede, Teixeira, Sababti, Manfroi, Trussart, Zouggaghi, Dujacquier, Dos Santos, Leo & Rahou.

Commentaar van de bezoekers: Het was een wedstrijd met veel spankracht. Een sterke thuisploeg had een stevige kluif aan ons. De meegereisde supporters zagen hun ploeg op karakter aanklampen. In deze omstandigheden de eerste nederlaag van het seizoen oplopen is zeker geen schande. Om deze wedstrijden te winnen moet Bachar en co kunnen rekenen op een topfit team, met de juiste dosis wedstrijdritme in de benen. Dat was vrijdag niet het geval en dan is dit Halle-Gooik sterker.

Avec la visite de leur grand rival Anversois les joueurs du FP Halle-Gooik devaient confirmer leur très belle prestation au Futsal Team Charleroi la semaine passée, avant de faire vendredi prochain leur déplacement à Hasselt. Trois rencontres décisives en trois semaines, question de garder le focus et la bonne forme du moment. Mission réussi mais sans grand éclat. Les locaux mènent 2-0, se laissent rattraper par les Anversois 2-2, avant que deux anciens du Topsport Anvers, Sababti et Zouggaghi, font la différence pour Halle-Gooik. Un but à une minute de la fin de Hitou procure encore quelques sueurs froides pour le Halle-Gooik qui reprend la tête au classement en Elite. 

TERUG