WEDSTRIJD Dolce Vita Morlanwelz - ZVK Celtic Houthalen '94  4 - 3  (3-1)

DATUM 25-03-2016  21:15

DOELPUNTEN 4' Giuliano 0-1, 5' Cordier 1-1, 6' Dendane 2-1, 18' Cordier 3-1, 32' Neukermans 4-1, 36' Papanicolaou 4-2, 38' Papanicolaou 4-3

VERSLAG De trip naar Morlanwelz in de strijd om plaats 7 in de rangschikking werd gemaakt zonder Ait Salah (persoonlijk) en Kherouach (werk). Hierdoor werd Nejjar opgetrommeld als supersub. Celtic begint goed aan de partij die gelijk op gaat en waarin je ziet dat beide ploegen zich konden redden afgelopen week, waardoor er vrij gevoetbald werd. Celtic komt in de vierde minuut op voorsprong als Papanicolaou met een solo actie oprukt over de linkerflank en zijn voorzet door Giuliano in doel werd geranseld, 0-1. De thuisploeg passeert en El Ouamari gaat makkelijk voorbij Ter Linden, krijgt de bal mooi voorgezet en Cordier schiet al meteen de gelijkmaker binnen, 1-1. Een minuutje later wordt een ingestudeerde vrije trap ingespeeld op Dendane die een plaatsbal op Papanicolaou laat afwijken, waardoor Cordeiro opnieuw geen schijn van kans heeft, 2-1. In de negende minuut kan Sleypen in de loop van Ter Linden meegeven, maar zijn vizier stond niet op scherp. In de tegenaanval laat El Ouamari zijn kunnen zien, gaat voorbij Ter Linden en knalt tegen de paal. De wedstrijd kabbelt dan wat aan met vooral onzuiverheden in de passings langs beide kanten. Tot in de 18e minuut Lippolis Doclot centraal kan inspelen. Die draait in 1 tijd, maar Cordeiro pareert met de goede reflex. Nog geen minuutje later is er opnieuw El Ouamari op links en opnieuw pareert Cordeiro. Celtic antwoordt met Durakovic die inspeelt op Giuliano. Die legt hem mooi klaar en de pegel van Durakovic benodigde een goede reflex van Baldan. Celtic krijgtdan meer grip op de match, maar krijgen de koude douche als en aflegger van Papanicolaou op Ter Linden iet goed is en men een fractie van een seconde te laat omschakelt. Want Doclot en Cordier tikken Codeiro simpel uit, 3-1, 18e minuut. Celtic probeert het tij nog te keren maar het is Merchani die nog een parade van Cordeiro op zijn weg naar succes tegenkomt. De ruststand is zo 3-1. Celtic coach Papanicolaou begint de herneming meteen met vliegende doelman om zo terug te komen in de match. Na 2 minuten kan Papanicolaou voorzetten, maar hij kan Giuliano niet bereiken. Even later kan Giuliano de bal veroveren, maar zijn poging belandt via Baldan net naast. In minuut 4 probeert Sleypen van ver, maar zijn schot mist richting. Morlanwelz probeert te counteren en Taoufik haalt nog eens uit, maar Cordeiro wil niet wijken. Na 12 minuten kan de thuisploeg nog eens uitbreken en Neukermans kan Cordeiro toch verslaan in de korte hoek, 4-1. Uiteindelijk kan Sleypen veroveren in minuut 36, snel inspelen op Papanicolaou aan de 2e paal en het staat 4-2. Twee minuten later kan Ter Linden uithalen en is Papanicolaou opnieuw de stoorzender aan de 2e paal voor de 4-3. Even later moet Baldan zijn beste reflex uit de kast halen om een schot van Ter Linden uit de winkelhaak te ranselen. Nog wat later moet Baldan opnieuw zijn reflex twee keer bovenhalen op een schot van Durakovic. Maar het geluk was ditmaal aan de zijde van Morlanwelz, want Celtic komt niet meer tot scoren en keert zo puntenloos huiswaarts.