NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - Futsal Topsport Antwerpen  3 - 4  (2-1)
   
DATUM 17-10-2014  21:15
   
DOELPUNTEN 4’ Zerouali (1-0), El Ghaadaoui (1-1), El Kharroubi (2-1 en 3-1), Attaibi (3-2 en 3-3) en Zouggaghi (3-4) 
   
VERSLAG Er viel toch wel wat nervositeit te bespeuren voor de wedstrijd van het eerste ploeg. De sporthal van De Mixx zit afgeladen vol, de pers is aanwezig, iedereen is klaar voor de aftrap... Antwerpen is het eerst gevaarlijk op vrije trap, 4 min. ver en Morant kan met een reflex de bal over doel tikken. Amper 1 min. later is het raak voor Real, de goal komt op naam van Zerouali: 1-0. Heerlijk! De beste kansen zijn voor Real, doch het is Antwerpen dat kan scoren op de counter: El Ghaadaoui met de 1-1. We zijn iets verder dan halfweg en Real staat al op 5 fouten, Antwerpen op 0...zonder commentaar...De thuisploeg komt verdiend op voorsprong via El Kharroubi: 2-1! Antwerpen gaat dan op zoek naar de 6e fout en krijgt die wel heel makkelijk, opnieuw zonder verdere commentaar. Morant pakt de 10m-trap. Coach Schapmans had teveel te vertellen volgens de scheidsrechters en werd nog voor de rust de zaal uitgestuurd. Dat was geen cadeau natuurlijk op een moment dat je goed bezig bent. Real kan nog een paar keer gevaarlijk counteren maar vergeet zijn kansen af te maken. Ruststand 2-1, onverwachte voorsprong.

Onze hulptrainers wacht een zware verantwoordelijkheid in de tweede helft door het ontbreken van de hoofdcoach, maar we zijn amper begonnen of El Kharroubi is er al met de 3-1. Voor de neutrale supporter is het een wedstrijd om van te snoepen. En weer zijn de beste kansen voor de thuisploeg...ze worden gemist of gekeerd door een uitstekende Zemmouri. En daar komen dan weer die details die de wedstrijd doen kantelen...Zerouali speelt loepzuiver de bal, toch fout en geel, gelukkig belandt de vrije trap op de dwarslat. Gerechtigheid! Volgende detail, duwfout op Salah, geen reactie...even later duwfout van Salah, fout en geel...zonder commentaar. De volgende zware fout is weer op Salah die dan jammer genoeg geblesseerd naar de kant moet. Zerouali trekt nog maar eens ten aanval, zijn lob sterft op de deklat. Antwerpen probeert het dan maar van ver, gekruist schot van tegen de zijlijn Attaibi en 3-2. Morant had nochtans een schitterende partij gekeept...Te makkelijk balverlies op het middenveld luidt de 3-3 in, opnieuw Attaibi. En het is nog niet gedaan want Zouggaghi knalt de 3-4 voorbij Morant. De vermoeidheid laat zich voelen, Antwerpen komt in 3 dolle minuten erop en erover. Real geeft zich echter nog niet gewonnen, het schot van Bouyakoubi wordt in extremis nog gered door Zemmouri en zo blijft het 3-4. Er zat veel meer in, helaas blijft Real Noorderwijk met lege handen achter. Maar het strijdtoneel mag met opgeheven hoofd verlaten worden en de punten zullen zeker nog volgen met de kwaliteit die deze ploeg heeft.

Real speelde met: David Morant, El Kharroubi, Zerouali, El Fahsi, Scheerens, Lagouireh, Bouyakoubi, Marouanne Abderrahim, Salah, Niels Caers, Ward Vivijs en Davy Van Bael.

Résumé Français

À l’issue d’un match de haut niveau, Real Noorderwijk perdit une nouvelle fois sur le fil. L’avantage de 2-1 à la mi-temps fut assez inespéré pour l’équipe visitée qui vit le gardien Morant arrêter un tir à dix mètres, tandis que l’entraîneur visité Schapmans fut expulsé de la salle pour cause de critiques trop véhémentes adressées aux arbitres. Juste après le repos, El Kharroubi creusa l’écart à 3-1. Des détails firent ensuite la différence lors de trois folles minutes durant lesquelles le FTA reprit le match en main. Le Real réagit encore, mais le gardien visiteur Zemmouri sauva in extremis le tir de Bouyakoubi. 

TERUG