NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Charleroi 21 - Real Noorderwijk  3 - 4  (2-1)
   
DATUM 10-04-2015  21:15
   
DOELPUNTEN 4í El Kharroubi (0-1), 8í Schacker (1-1), 13í Trussart (2-1), 20í Salhi (3-1), 23í El Kharroubi (3-2), 30í Salah (3-3) en 31í Zerouali (3-4) 
   
VERSLAG De jeugd had de weg gewezen, daarna was het aan de A-ploeg om hun voorbeeld te volgen. In de eerste 4 minuten krijgt Real Noorderwijk 5 open kansen...Scheerens en Zerouali raken de paal, de keepers, nipt naast...om gek van te worden. 4,5 min. gespeeld, een aanval via El Kharroubi, Salah aarzelt niet en zet de bezoekers op 0-1. Real krijgt kansen genoeg doch lijkt nog op 2 gedachten te hinken. Enerzijds leeft het nog in euforie na de kwalificatie van vorige woensdag voor de finale van de Beker van BelgiŽ, anderzijds is er de decompressie na die winst. De wedstrijd draait uit op zo'n typische eindeseizoensmatch...willen we of willen we niet... Bij Charleroi 21 lijken de spelers ook te beseffen dat het verhaal daar voor hun uit is, toch knokt de ploeg zich terug in de wedstrijd, Schacker prikt de bal proper tegen de netten: 1-1 (8'). Real lost het gaspedaal en laat het initiatief aan Charleroi. De 2-1 is van Trussart (13'). Ook de foutenlast weegt zwaar, al gebeurde er weinig op dat vlak, toch toveren de scheidsrechters 5 fouten langs beide zijden uit hun fluitje. Nog iets meer dan 3 minuten tot de rust, Morant ziet plots 2 Carolingers voor zijn doel opduiken en probeert de bal nog te ontzetten, raakt eveneens zijn tegenstrever...penalty en geel voor David...doch onze nationale doelman is in goeie doen de jongste weken en pakt ! Bij de rust staat het 2-1.

Coach Schapmans maakte zich terecht boos in de eerste helft, doch na de rust is Real nog steeds niet wakker. 10 seconden gespeeld en het staat 3-1, het doelpunt is van Salhi (20'10''). Het signaal om een tandje bij te steken voor de Noorderwijkenaren. Het knutselt een knappe aanval in mekaar, El Kharroubi doet de hoop weer opleven: 3-2 (23'). Real put moed uit de aansluitingstreffer, Salah brengt zijn ploeg langszij: 3-3 (29'33''). 30e min. Zerouali punt de 3-4, ze zijn wakker geschoten! Charleroi zet nog alles op alles door met een vliegende keeper te gaan spelen, het helpt allemaal niks meer. Real Noorderwijk verdedigt zijn voorsprong met man en macht en zorgt voor de 2e keer in een week tijd voor een stunt. De zege kwam ietwat onverwachts, doch de 3 punten gaan lekker mee naar huis! 3-4 was de einduitslag, wat kan een mens zich nog meer wensen op een vrijdagavond?

Real speelde met: David Morant, Karim Bouyakoubi, Abderahim El Kharroubi, Marco Ferrian, Abderrahim Marouane, Abdullah Kherouach, Mouhcine Zerouali, Hamza AÔt Ikkou, Hicham Salah, Joren Lambaerts, Yannick Scheerens en Davy Van Bael. 

TERUG