NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - Futsal Chatelineau  0 - 1  (0-1)
   
DATUM 30-05-2014  21:00
   
DOELPUNTEN 2’ Dujacquier (0-1) 
   
VERSLAG

Châtelineau wint terugwedstrijd in Lotto Arena met 0-1 en behaalt tweede landstitel op rij of derde in vier jaar

Futsal Châtelineau – de club die vier weken geleden ook al de beker van België gewonnen had (5-3 winst tegen … FT Antwerpen ) – pakte voor de tweede keer op rij “de dubbel.” Het topteam won zijn derde kampioenstitel in vier seizoenen. Het begint sterk te lijken op een herhaling van het meesterschap van A21 Charleroi goed een decennium geleden. Na de 4-4 in de heenwedstrijd in Châtelineau, haalde het Châtelineau nu in de Lotto Arena in Antwerpen met 1-0. Dat volstond om uitbundig de nieuwe triomf te vieren.

FTA Antwerpen programmeerde deze finalewedstrijd - in samenwerking met de stad A - in de Lotto Arena. Vast 2600 kijkers kwamen ervoor opdagen. Ze werden niet op hun wenken bediend. Buiten de spanning waren er weinig te weinig hoogstandjes te beleven. In een bij momenten erg slap vertoon verkocht Châtelineau aartsrivaal FT Antwerpen een dreun die nog lang zal nazinderen.

Al na 1’44” stond de 0-1 op het scorebord. FTA verdedigde uit, tikte de bal rond maar beging een technische fout door een tweede keer op doelman Zemmouri terug te spelen zonder dat de bal de middenlijn overschreden had of een speler van de tegenpartij de bal beroerd had. De onrechtstreekse vrije trap werd door Rosa Lima naar specialist Dujacquier geduw en die mepte totaal ongedekt de bal perfect in de winkelhaak. Voor deze vrije trap werd Dujacquier trouwens door coach Vavadio tussen de lijnen gebracht. 0-1 dus en meteen begon het non-stop-offensief van FTA. Eerst eerder behoedzaam. Naarmate de tijd verstreek met veel meer aandrang maar ook onrust. Mogelijkheden waren er voldoende. Samengevat twintig ballen richting doelman Durot maar telkens was het “net niet.”

Met nog bijna zes minuten in de eerste helft liet El Ghaadaoui zijn makkers dan nog in de steek ook. Liliu en ook Dujacquier kleefden aan “de opnieuw als belofte van het jaar verkozen Abdelhak”. Er werd fout gefloten maar El Ghaadaoui revancheerde zich en scheidsrechter Lemal toonde hem de rode kaart.

Tussen een veelvoud aan doelkansen voor FTA kreeg Châtelineau de betere. Doelman Zemmouri tikte de “overzwaai” van weer Dujacquier na een corner met een ultieme zweefsprong uit het doelvlak. Kapitein Sababti werd met nog 3’34” aan resterende tijd vliegende doelman. Bij balverlies trapte Chaibai aan de overkant de 0-2 naar het lege doel nog tegen de staak. Sababti zond hard voor doel, Zouggaghi devieerde de bal doch die liep via de paal buiten. Pech. Ter afronding keilde Attaibi nog een zoveelste poging net naast.

Het nodige doelpunt voor FTA viel bijgevolg niet. FT Antwerpen bleef verweesd achter. Châtelineau mocht vieren. Op grond van het betere seizoen verdiende FT Antwerpen de titel. Een uitgekookt Châtelineau verhinderde dat en greep middels een zuinige zege op de valreep opnieuw de macht. De waarheid is hard. Zeker in de sport. Onrechtvaardig kunnen wij het echter niet noemen. Het leer het vel van de beer nooit te verkopen voor hij geschoten is. Of de bloemen worden pas bij het eindsignaal uitgereikt. Zij zijn voor het seizoen 2013-2014 opnieuw voor Futsal Châtelineau. 

TERUG