NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Chatelineau - Futsal Topsport Antwerpen  4 - 4  (0-2)
   
DATUM 23-05-2014  21:00
   
DOELPUNTEN 12’ El Ghaadaoui (0-1), 12’ Attaibi (0-2), 22’ Hitou (0-3), 24’ Liliu (1-3), 30’ Dujacquier (2-3), 35’ Liliu (3-3), 36’ Sababti (3-4) en 40’ Lucio (4-4). 
   
VERSLAG

Achtervolgingsrace levert regerende landskampioen twaalf seconden voor tijd alsnog een gelijkspel op

De hall aan Place Wilson in Châtelineau was verrassend genoeg deze keer niet te klein voor de eerste van de twee finalewedstrijden om de landstitel 2014. Zeker een vijftigtal zitjes bleven nl. onbezet. Dat die ontmoeting nog op een gelijkspel eindigde was vooral de verdienste van Châtelineau dat nooit de moed verloor. Ook niet na een 0-3 tussenstand die na enkele minuten in de tweede speelhelft op het scorebord prijkte.

Niet dat de thuisploeg zo excellent acteerde. Zij speelde wel met de moed der wanhoop om te vermijden dat de return vrijdag in de Lotto Arena zo goed als overbodig zou zijn. Met hun topschutter Rahou er dan als verwacht wel bij – hij speelde door een ribkwetsuur niet – kan ook die partij iedereen nog in vervoering brengen en alle kanten uit. Voor FT Antwerpen leek die draw – na een haast dito ontwikkeling in de bekerfinale - een verloren kans.

Van bij het eerste fluitsignaal van ref Bylois imponeerde FTA. Het was wachten op een aandringen van Zouggaghi die El Ghaadaoui toeliet de 0-1 te scoren. Een opvallende Sababti tikte seconden later twee man uit en bediende Attaibi die de 0-2 binnen schoot. Châtelineau reageerde, maar het leverde vooralsnog niets op.

Meteen na de pauze dikte Hitou - weer op aangeven van Zouggaghi - de 0-3 binnen. Voor de 0-4 stond de staak in de weg. In plaats werd het 1-4. Lucio frommelde de bal tot bij Liliu en de eerredder een feit. Châtelineau tankte uiteraard nog meer vertrouwen. Al trof Hitou nog de binnenkant van de paal. Châtelineau drukte en dat dwong FTA in de verdrukking. Op aangeven van Liliu stak Dujacquier met links de 2-3 hard voorbij Zemmouri. Liliu – ongetwijfeld de betere bij de vrij matte thuisploeg – slalomde van op zijn vertrouwde rechterflank ongehinderd naar het centrum en trapte het leer gepast in de winkelhaak (3-3).

Het antwoord van FT Antwerpen was even accuraat. Het kwam als zo dikwijls van kapitein Sababti die een mooie aanval tot 3-4 omboog. Liliu bleef aan de overkant gevaar creëren. Na een time out van coach Vavadio werd - met nog 1’54” op de chrono – een onopvallende Leo vliegende doelman. FTA leek gewonnen spel te hebben. Bij een ultiem en lukraak ontzetten bleef de centrale dekking uit, Lucio naar binnen en keilde de 4-4 gelijkmaker binnen. Er restte toen nog 12 seconden op de chrono. 

TERUG