NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD USM Cile Grace-Hollogne - Real Noorderwijk  7 - 6  (3-4)
   
DATUM 15-11-2013  21:15
   
DOELPUNTEN Vanvolcksom (1), Putzeys (3), Lagouireh (1), Cosemans (1) 
   
VERSLAG Coach Schapmans had zijn troepen op scherp gezet voor de wedstrijd van het eerste elftal. De munitie was geladen, het was enkel wachten tot de trekker werd overgehaald. Maar de klokken waren blijkbaar niet gelijk gesteld want de wedstrijd begint vanaf seconde 0, als de scheidsrechters met hun fluitsignaal de match van start laten gaan...Het was bij de Noorderwijkenaren nog niet doorgedrongen dat er begonnen was of het stond al 1-0 ! Amper 40 seconden gespeeld ! Coach Schapmans brult de longen uit zijn lijf langs de lijn. Het blijft bij enkele net-niet kansjes en na geharrewar in de verdediging loopt Gr‚ce-Hollogne uit naar 2-0. Het signaal voor de trainer om een time-out te vragen en orde op zaken te stellen. De donderpreek mist zijn effect niet, 6 minuten voor rust breekt Vanvolcksom de ban, de aansluitingstreffer is een feit : 2-1. Real speelt bij momenten heerlijk voetbal, Vanvolcksom vindt Putzeys en Bobke hangt de bordjes in evenwicht : 2-2. De 3-2 valt weer veel te makkelijk, de bezoekers staan op 3 min. van het einde slechts met 1 fout op de tabellen, af en toe moet je durven afstoppen...En toch was het vaak genieten, Putzeys doet de thuisploeg pijn met zijn snelle acties, Real opnieuw op gelijke hoogte : 3-3. Merci Bob ! Net voor rust maakt Putzeys een zuivere hattrick. Zijn 3e doelpunt op enkele minuten tijd en Real kan met een 3-4 voorsprong richting kleedkamers trekken !

De aanvang van de 2e helft is een kopie van de 1e ! 30 seconden gespeeld en het is 4-4, meteen daarna brengt Meunier (broer van, en ook topschutter van GH verleden seizoen) de thuisploeg op een 5-4 voorsprong. 2 doelpunten tegen op geen 3 minuten, focus gasten, concentratie...In een mum van tijd ging het van 3-4 naar 6-4, de laatste was van de Braziliaan Da Silva. En toch is Real de betere ploeg, creŽert het een pak kansen, laat het heerlijk Futsal voetbal zien... Lady luck laat ons echter in de steek in de zone van de waarheid, nipt naast, op de paal, op de lat, nog een vinger ertussen van de keeper, enz... Op vrije trap brengt Lagouireh terug hoop in de rangen : 6-5 en alles wordt weer mogelijk. Nog 6 minuten te gaan, voor de neutrale toeschouwer is dit een wedstrijd om van te smullen. De spanning stijgt ten top, het regent kansen aan beide zijden nu en Van Bael heeft enkele keren een sublieme redding in huis. De Berkemussen geloven er nog steeds in en als Cosemans de gelijkmaker binnen knalt, gaat er een zucht van verlichting door de zaal : 6-6. Komoaaaaaaan Real !!! Bij G-H teert men vooral op de klasse flitsen van Da Silva, het was heel de tijd duidelijk dat dit dť man was die men uit de wedstrijd moest houden. Met man en macht gaat Real op zoek naar de winning goal, wat niet onverdiend zou zijn trouwens, doch het blijft ongelukkig in de afwerking. Wanneer bij een nieuwe aanval balverlies wordt geleden, krijgt Da Silva net teveel vrije ruimte, Van Bael is kansloos : 7-6. De laatste 2 minuten wordt nog volop gegaan voor de gelijkmaker, het blijft echter een net-niet verhaal. De ontgoocheling is enorm bij iedereen. Een karrenvracht aan kansen, snelle acties, veel balbezit en toch die punten niet mee pakken. Enkele seconden verslapte concentratie worden aan 100% afgestraft. That's life ! De einduitslag had even goed 15-20 kunnen zijn of 14-14, maar met als en had daar ben je niets mee. Als de kat van Bart Schapmans een koe was, dan hadden we ze kunnen melken aan de stoof... Er zit een enorm potentieel in deze ploeg, en met de juiste mentaliteit moet dit Real Noorderwijk van geen enkele tegenstander schrik hebben. Er in geloven jongens en volgende week spelen we thuis tegen Pibo Tongeren. Die 3 punten zijn van ons !!!

Real Noorderwijk speelde met : Van Bael, Byloos, Lagouireh, Elouadi, Bomboi, Vanvolcksom, Putzeys, Cosemans, Pauwels, Vivijs, Lambaerts en Hendrickx. 

TERUG