NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - ZVK Meeuwen  5 - 5  
   
DATUM 27-09-2013  21:15
   
DOELPUNTEN Issam El Ouadi (2), Brecht Cosemans (2) en Sven Vanvolcksom 
   
VERSLAG Bij de A-ploeg was Sandro Bomboi nog geschorst, Amajoud gekwetst en Aps op vaderschapsverlof. Waren het de zenuwen voor de eerste thuiswedstrijd of voor de camera die opgesteld stond, het begin was bijzonder aarzelend bij Real. In een mum van tijd stond het 0-3, Knevels, Bosmans en Aabbou Lahcen bezorgen Meeuwen een droomstart. Trainer Schapmans keek voortdurend naar de ingang alsof hij ieder moment Hans Otten en Peter Van Asbroeck verwachtte van Bananasplit. Maar Hans en Peter kwamen niet en het was aan de coach om zijn mannen wakker te schudden. De schwung moest terug in de ploeg komen en dat lukte! Real ging agressiever spelen, Meeuwen in de fout en penalty: Issam zet hem feilloos om en de 1-3 is een feit. Er volgen enkele dolle minuten, Real drukt, Soussi met de pas op Issam en 2-3. Wanneer Cosemans de bordjes in evenwicht hangt staat de sporthal in vuur en vlam. Yes we can ! De Noorderwijkenaren hebben zich terug in de wedstrijd geknokt. De foutenlast bij Meeuwen loopt op, 6 min. voor rust 10m trap voor Real, Brecht mist hem niet : 4-3. De euforie is van korte duur want met een afstandsschot komt Meeuwen via Peeters opnieuw op gelijke hoogte: 4-4 is meteen de ruststand.

In de 2e helft blijven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Kansen bij de vleet met de bijbehorende missers ťn deze keer is het de thuisploeg die de fouten opstapelt. Na 10 min. spelen staan er weer 5 stuks genoteerd. Dat belet Vanvolcksom niet om de bal af te snoepen van Nelis en op doel af te stormen, koel afgewerkt en 5-4 voor Real. De potjes koken over bij coach Camps van de bezoekers wanneer Bosmans bestraft wordt met geel voor hands. Exit coach, met een begeleide wandeling naar de kleedkamers. Meeuwen lijkt hierdoor extra gemotiveerd en begint aan een verschroeiend slotoffensief. De broertjes Aabbou tekenen samen voor de 5-5, Lehoussine naar zijn oudere broer Lahcen en het staat weer gelijk. De Limburgers ruiken nu de overwinning en gaan er voluit voor. 6e fout voor Real en 10m trap voor Meeuwen. De spanning is te snijden, Bosmans bezwijkt onder de druk en trapt hem naast. Real in de tegenaanval, foutief afgestopt, geel voor Aabbou....maar welke broer? De ene zegt Lahcen, de andere zegt Lehoussine...de scheids toont de gele kaart aan Lehoussine, zijn 2e geel trouwens en dus ook meteen rood. Real met een mannetje meer doch profiteren van deze situatie lukt niet meer. Er wordt op veilig gespeeld deze keer. Meeuwen gaat dan iets te nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe 10m trap, geen van beide scheidsrechters gaat er op in. Het blijft 5-5 en gezien het wedstrijdverloop kan je hier niet ontevreden mee zijn. Na de wedstrijd nog heel wat tumult, bezoeker Peeters pakt rood voor commentaar op de scheidsrechters. Jammer dat er in een redelijk faire wedstrijd zoveel commotie is en de bijbehorende kaarten vallen. Maar is dit niet iedere keer bij het begin van het seizoen? Elke week controleurs in de tribune, hameren op onnozelheden, bij aanvang van de wedstrijd zelfs foutjes fluiten die niemand ziet om daarna 10 tot 15 minuten op geen enkele overtreding meer te reageren... Maar we moeten ons niet bezig houden met de wedstrijdleiding, we moeten enkel naar ons zelf kijken en iedere week onze kop ervoor leggen. Volgende week krijgen we al een weekje rust en daarna mag Futsal Besiktas Antwerpen op bezoek komen in Herselt.

Real speelde met: Davy Van Bael, Nico Byloos, Aziz Lagouireh, Issam El Ouadi, Bob Putzeys, Sven Vanvolcksom, Brecht Cosemans, Noureddine Soussi, Yannick Scheerens, Carlo Sacchini, Joren Lambaerts en Karel Pauwels. 

TERUG