NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - MFC SI Heusden-Zolder  9 - 2  (5-0)
   
DATUM 11-04-2014  21:15
   
DOELPUNTEN Amajoud (1), Putzeys (3), Cosemans (1), Lagouireh (1), Bomboi (1), Scheerens (1), owngoal (1) 
   
VERSLAG Vrijdag 11 april 2014, een datum die voorgoed in ons geheugen gegrift staat ! Op deze dag stond de laatste match van het seizoen gepland tegen Heusden-Zolder. Op zich niks bijzonder, ware het niet dat deze wedstrijd zou beslissen over 2e of 1e klasse volgend jaar. Het was een redelijk nerveuze week geweest en dat was op de Game-day beslist niet anders.

Nog een kwartiertje en dan is het zo ver, de zaal zit ondertussen afgeladen vol, een hoogdag voor ons Kempisch clubje ! De aftrap wordt gegeven door Suzanne van Berkemus...daar is het ooit allemaal begonnen. De scheidsrechters Idrissi en Vrijens fluiten de wedstrijd op gang, het spektakel kan beginnen ! De eerste kans van de wedstrijd is voor Real, Amajoud knalt op de vuisten van doelman Conard. De thuisploeg toont meteen dat het vastbesloten is om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen, Soussi in het zijnet, Lagouireh knalt naast... assist van Soussi en Amajoud doet de hele zaal daveren...kippenvel moment ! Real 1-0 voor ! Op het 2e doelpunt is het wachten tot halfweg de 1e helft. Doelman Sacchini met een verre uitgooi richting Markai, de bal wordt door Heusden in eigen doel gewerkt : 2-0 ! Een snelle uitbraak van Cosemans wordt foutief afgestopt, de bezoekers mogen dank u wel zeggen tegen de scheids dat het slechts geel werd. Speedy Bob Putzeys tekent voor de 3-0, Cosemans wordt opnieuw foutief gestuit, weer slechts geel... De 4-0 komt op de rekening van Lagouireh... we zijn nog 4 minuten verwijderd van de rust. Sacchini kan met een super reflex de nul op het bord houden... de stress is nu wel weg ! Kapitein Scheerens vindt dan dat het tijd is voor een soloslim, klasse Yannick : 5-0 en meteen de ruststand !

Blijven gaan jongens, het is jullie avond ! Coach Schapmans loopt er al iets minder nerveus bij, al zal de valium die we in zijn drankje hebben gedaan er ook wel voor iets tussen zitten. Real zit op rozen, de titel is in zicht, nog 20 minuten vlammen en het feest kan losbarsten. Toch mag de focus niet verloren worden want Heusden-Zolder steekt de neus sito presto aan het venster in de 2e helft, Castellana zet zijn ploeg op het scorebord : 5-1. Bij Real waren er enkele kopzorgen voor de trainer, Soussi en Markai hadden zich in de eerste helft geblesseerd en konden jammer genoeg niet meer verder. Iedereen dus een tandje bij steken, Putzeys scoort zijn 2e van de avond;6-1! Met een gekruiste pas brengt Amajoud Bomboi in stelling, het schot van Sandro scheert de verkeerde kant van de paal. Even later is het dan toch raak voor Sandro, knappe actie en een al even knappe goal : 7-1. De Noorderwijkenaren blijven komen... voorzet van Bomboi richting Amajoud, Conard reageert met een reflex... een pegel van Cosemans strandt op de kruising... de 8-1 is opnieuw van Putzeys, hattrick ! Lagouireh dolt met de bezoekers en wordt dan maar tegen de vlakte gewerkt... het publiek schreeuwt om rood, het wordt wederom geel. Giel Jooken kan nog milderen en scoort de 8-2 voor Heusden... bij de 9-2 is de assist deze keer van Putzeys, afwerker van dienst is Cosemans !

Schitterend werk kampioenen ! Want inderdaad, het eindsignaal heeft geklonken, 9-2 is de einduitslag, het feest kan beginnen. We are the Champions !!! Rondom ons niets dan blije gezichten, bedankt aan onze trainers en spelers om dit onvergetelijk spektakel mogelijk te maken ! Volgend seizoen wacht eerste klasse, het is nog niet helemaal doorgedrongen, het besef volgt pas later waarschijnlijk. Bedankt aan onze trouwe supporters die onze iedere keer kwamen steunen, bedankt aan de talrijke helpers die er week na week zijn, bedankt iedereen ! De dirigent van dit ongelofelijke sluitstuk was Bart Schapmans, topcoach en op het verlanglijstje van elke club in BelgiŽ momenteel...

Real Noorderwijk speelde met : Carlo Sacchini, Aziz Lagouireh, Yannick Scheerens, Noureddine Soussi, Yassin Markai, Nordin Amajoud, Bob Putzeys, Sandro Bomboi, Brecht Cosemans, Davy Van Bael, Karel Pauwels en Joren Lambaerts 

TERUG