NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Futsal Chatelineau  4 - 9  (2-4)
   
DATUM 21-02-2014  21:15
   
DOELPUNTEN Rahou (0-1), Arslan (0-2), Liliu (0-3), Skeric (1-3), Liliu (1-4), Cammalleri (2-4), Dujacquier (2-5), Cammalleri (3-5 en 4-5), Chaibai (4-6), Dujacquier (4-7), Arslan (4-8) en pen. Trussart (4-9). 
   
VERSLAG Na de stunt in Malle-Beerse was Celtic gebrand om een nog zwaardere stunt uit te halen tegen Chatelineau. Mo Dalia kreeg een extra zitje op de spelersbank en doelman Jochen Opdebeeck nam de plaats in van Gianluca Di Stefano als reservedoelman.

Celtic probeerde aanvankelijk vanuit de eigen organisatie te voetballen en probeerde het achterin goed gesloten te houden. Dat lukte aanvankelijk vrij goed. Tot Rahou in de zesde minuut een hoekschop mag binnen deviŽren, 0-1. Celtic bleef op zijn elan verdergaan en werd als het halfweg de eerste helft probeerde te drukken uit verband getikt en Arslan verdubbelde de marge, 0-2. Op een eerste echt goede kans van Celtic moeten we wachten tot vlak na de 0-2 wanneer Achadoud uitbreekt over rechts, maar zijn poging spat uit mekaar tegen de binnenkant van de paal. Als op een hoekschopvoor de bezoekers door Houthalen een halve seconde te laat wordt gereageerd, knalt Liliu in minuut 12 de 0-3 tegen de netten. Celtic krijgt ook enkele counter kansen via Huyuk, Cammalleri, Sleypen en Skeric (2x). Maar bij een zesde goede poging kan Skeric in twee tijden toch de 1-3 scoren. Liliu kan nog voor de pauze de 1-4 scoren, maar dan kijken bezoekers gefronst, als Celtic net voor affluiten een ťťntijds-aanval in mekaar bokst vertrekkende bij Huyuk, naar Duric, die tegen de paal knalt en Cammalleri de rebound scoort, 2-4, meteen ook de ruststand.

Bij het buitenkomen van de kleedkamers voelde doelman Decoster zich eventjes echt slecht, want door een totaal gemist schot van Dujacquier staat hij op het verkeerde been en verkijkt zich totaal op die bal, resultaat, 2-5. Coach El Yahiaoui verandert dan van tactiek en gaat hoge pressing spelen. En net voor halfweg de herneming scoort Cammalleri met 2 doelpunten de bibber in de bezoekende benen. En net dan krijgen we het kantelmoment in de partij als Chatelineau 2x de bal aan de eigen doelman geeft en mag verderspelen. Want net daarop valt de 4-6 aan de tweede paal door Chaibai. Jammer dat net zo een fase de wedstrijd terug in het voordeel van Chatelineau doet kantelen ondanks de zeer degelijke leiding. Vanaf dan krijgt Celtic nog wel enkele goede kansjes, maar kan Chatelineau met een gerust gemoed de wedstrijd afmaken en nog scoren via Dujacquier, Arslan en Trussart vanop strafschop tot de uiteindelijke 4-9 eindstand.

Niet eens zo een slechte wedstrijd waar zeker nog extra vertrouwen en moed mag gehaald worden voor de komende weken. Ook al spelen we volgende week in Lier zonder de geel geschorste Sleypen. 

TERUG