NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Charleroi 21 - ZVK Celtic Houthalen '94  7 - 2  (4-2)
   
DATUM 28-03-2014  21:15
   
DOELPUNTEN 3’ Pauly (1-0), 7’ André (2-0), 16’ Pauly (3-0), 17’ Coppola (3-1), 17’ Pauly (4-1), 21’ Coppola (4-2), 24’ Fossé (5-2), 34’ Atssouli (6-2) en 36’ Cirlincione (7-2) 
   
VERSLAG Na de wedstrijd tegen Morlanwelz afgelopen week werd besloten om Haris Duric en Naser Skeric thuis te laten. Hierdoor kreeg Mo Dalia opnieuw een plekje bij de fanions voor de trip naar Charleroi.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo en toch was het wachten tot in minuut 4 wanneer Vanderlei door het centrum Fosse kan aanspelen tegen de achterlijn. Die krijgt de tijd en legt terug op de inlopende Pauly en het staat 1-0. Celtic antwoordt en Huyuk haalt te zwak uit om Morant te verslaan. Twee minuten na de 1-0 speelt Dos Santos lullig een bal in de voeten van een hoog opzittend Charleroi en Vanderlei profiteert optimaal met de 2-0. Celtic probeert ook een versnelling hoger te spelen en komt aan enkele halve kansjes. Coach El Yahiaoui neemt dan een time-out en vraagt om te pressen. Maar bij de eerste baltoets wordt een bleke Huyuk (die te lat reageert) uitgetikt en Pauly scoort vanop de linkerflank, mooi de 3-0. Als een minuutje later Cammalleri de bal bij Coppola krijgt, knalt hij in de korte hoek de 3-1 voorbij Morant. Doch, nog voor Celtic de moed opnieuw bij elkaar had geraapt, speelt Vanderlei op de hak op Pauly en die legt een bleek presterende Decoster op de slachtbank, 4-1. De thuisploeg probeert dan te controleren, maar de bezoekers zijn niet gekomen voor een schoonheidsronde en komen nog aan een goede kans als Achadoud inspeelt op Duric, die op Morant besluit.

De tweede helft is nog niet goed begonnen of Duric zet door over rechts, bereikt Huyuk, die in 1 tijd inspeelt op Coppola aan de overzijde. Die laat Morant geen schijn van kans en het staat 4-2. Opnieuw een wedstrijd denk je dan, maar 2 minuten later mag Fosse oprukken over links en opnieuw verbleekt Decoster bij de 5-2, vanuit een haast onmogelijke hoek. Celtic probeert de forcing dan op te voeren en halfweg de herneming kan Achadoud eens uithalen, doch zijn poging gaat voor langs. Celtic drukt nu door en een vrije trap van Dos Santos spat uit elkaar tegen de paal. Doch in de 34e minuut kan Atsouli aan de tweede paal de 6-2 scoren. Een minuutje later kan Huyuk recupereren en oprukken, doch is het Musti’s fysieke toestand of het geroep van Cammalleri om een pass, maar het lobje van Cammalleri was te nonchalant om Morant te verslaan. Het spel gaat snel op en neer en Opdebeek (in doel de plaats ingenomen van Decoster intussen) moet een aantal keren goed tussen komen. Doch 3 minuten voor affluiten moet hij zich een 2e keer gewonnen geven als Cirlincione een 2-tegen-1 aanval kan afronden, 7-2. Over en uit voor Celtic dat in de laatste minuut nog een poging van Cammalleri tegen de paal ziet vliegen. Maar puntenwinst was toen al lang uitgesloten.

Een aantal spelers blijven toch onder hun niveau spelen. Anderen zijn dan weer door stress overmand geworden. Frappant is ook dat een Coppola die meer dan 7 maanden out was, toch de beste Celtic man op het plein was vanavond, of moeten de anderen zich hiervoor schamen ? Beschamend is in ieder geval de fysieke fitheid van een aantal spelers, die wél nog commentaar hebben op de mensen die hun proberen aan te sporen tot een in hun ogen heroische daad. Al even frappant is de allure waarmee reservedoelman Opdebeek na de 5-2 de plaats in doel overnam van Decoster. We kregen ineens een héél ander Celtic op de plein te zien toen…… Maar om met een positieve noot af te sluiten blijft het bestuur geloven in een goede afloop van het seizoen. VOORAL als we de resterende 3 wedstrijden met dezelfde mentaliteit spelen. Dan moet het tij wel keren voor het einde van het seizoen. Cammalleri zit tegen Gelko Hasselt over 14d alvast een weekje schorsing uit, want die liep tegen een “domme” derde gele kaart aan vanavond. 

TERUG