NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - Futsal Chatelineau  1 - 7  (1-4)
   
DATUM 17-05-2013  21:00
   
DOELPUNTEN 8’ André (0-1), 11’ Salhi (0-2), 15’ Diogo (0-3), 17’ Salhi (0-4), 25’ Ajouaou (1-4), 25’ Chaibai (1-5), 34’ Liliu (1-6) en 37’ Leo (1-7) 
   
VERSLAG Een uitstekend spelend Futsal Châtelineau degradeerde met een knalprestatie voor 1000 kijkers vrijdag in Berchem de return, voorzien voor vrijdag 24 mei om 21u. in Châtelineau om de landstitel, tot een formaliteit. Zelfs de meest fervente Antwerpse supporter geeft zijn FTA na een 1-7 thuisverlies geen schijn van kans meer. Châtelineau zette magistraal een topprestatie neer die zijns gelijke nauwelijks vindt. Het speelde een perfecte wedstrijd en overklaste de thuisploeg met agressief powerplay van begin tot het einde. Het tempoloos weerwerk van Antwerpen was nauwelijks als strovuur te betitelen.

Het viel al meteen op dat Châtelineau mentaal reuzensterk met correct uitgesponnen kantwerk en verdedigend machtig gegroepeerd Antwerpen ver weg hield van een zo goed als werkloze doelman Durot en een constante dreiging was voor de withemden. Een opvallend Saad Salhi mikte na acht minuten hard op Morant, die kon de bal enkel met een uitgerekte arm uit doel houden en in de rebound liet André Vanderlei de unieke kans niet liggen (0-1).

Het was het voorteken van meer. Antwerpen was helemaal van streek en slikte even later al de 0-2. Nu viseerde Salhi de linker bovenhoek. Op weg naar doel veranderde de bal nog licht van richting waardoor Morant opnieuw kansloos was. Antwerpen reageerde met al te traag en inspiratieloos getik en kon het recital van de bezoekers niet meer afstoppen. Heel subtiel werkte Diogo met een lobje af (0-3) en de 0-4 droeg weer het etiket “Saad Salhi” die de bal voorbij Morant frommelde.

Ook na de pauze was van collectief sterk Antwerps weerwerk geen sprake. Het beleefde een offday als nooit voorheen. Het zette wel meer druk, scoorde ook wel tegen (1-4), maar was te beperkt om te beletten dat kapitein Chaibai meteen de orde kon herstellen (1-5). Het werd helemaal een blamage toen in de slotminuten Liliu en Leo oprukkend door het centrum zoveel ruimte kregen dat Morant nog tweemaal geklopt werd.

Op geen enkel moment kon Antwerpen nog aanspraak maken op een betere uitgangspositie voor de terugwedstrijd van vrijdag. Het was de verdienste van Châtelineau dat in alle onderdelen FT Antwerpen vlakweg overtroefde. Na het winnen van de supercup (ook al 4-5 in Berchem tegen FT Antwerpen) en de bekertriomf in Morlanwelz tegen KK Malle lacht de tweede landstitel Futsal Châtelineau toe. De ploeg van Christian Vavadio schrijft vrijdag geschiedenis door een uniek seizoen met de “trippel” te bekronen. 

TERUG