NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - ZVK Celtic Houthalen '94  3 - 3  (1-0)
   
DATUM 14-12-2012  21:15
   
DOELPUNTEN 17í 1-0 KNEVELS Benny, 22í 1-1 DALIA Mohamed, 27í 2-1 LUYS Davy, 36í 2-2 DALIA Mohamed, 38í 3-2 KNEVELS Benny, 40í 3-3 DURIC Haris 
   
VERSLAG Celtic moest door de algemene afgelasting van afgelopen week tegen Schoten nu naar Meeuwen zonder zijn 3 sterkhouders Coppola, Duric S. en Sleypen. Hierdoor schoven Battista A., Battista F., Karadogan, Elia en Dalia door van de beloften naar de eerste ploeg, de ene rechtstreeks, de andere via een partij bij de beloften.

En dat was ook te merken aan de beginfase, waarin Celtic speelde met de bibber tussen de benen. De wedstrijd begint aan een te laag tempo tot in de zesde minuut Poelmans kan inspelen op Clerx, maar die trof de paal. Een minuutje later trok Duric zich op gang via de linkerflank, kwam naar binnen en haalde uit. Thuisdoelman Buntinx zweefde de bal uit de linker benedenhoek. Net voor halfweg de eerste periode rukt opnieuw Meeuwen op en schiet De Smedt tegen de paal, Celtic countert onmiddellijk en Karadogan kan de bal niet voor doel krijgen in zijn haast naar de overkant. Drie minuten voor de pauze kan Luys zijn mannetje voorbij gaan op de linker flank en bereikt Knevels aan de 2e paal. Die duikt van achter de rug van Achadoud om de bal binnen te leggen, 1-0. Voor de rest gebeurde er weinig en na een platte eerste helft staat het 1-0 voor Meeuwen.

Na de rust begint de partij goed voor Celtic als Duric de bal recupereert en knap kan inspelen op Dalia, die al even beheerst de boordjes terug gelijk hangt, 1-1. Een minuutje later treft Meeuwen opnieuw de paal en als Achadoud in de zevenentwintigste minuut de bal in een slap duel verliest kan Meeuwen een 3-tegen-2 aanval afronden via Luys, beheerst, 2-1. Meeuwen zet dan door en twee minuten later kan Nejjar met een sliding tussen zitten in opnieuw een 3-tegen-2 aanval en is een kattensprong van Decoster nodig om de te vroeg juichende De Smedt af te stoppen. Nog in diezelfde minuut kan Karadogan inspelen op Dalia, die draait en puntert, maar thuisgoalie Buntinx redt met de voet. Halfweg de herneming kan Nejjar de bal afpakken en op rechts oprukken. Zijn poging treft de onderkant van de lat. Met nog vijf minuten op de klok kan Poelmans oprukken op links, maar opnieuw botst hij op een beresterke Decoster. Als Celtic een minuutje later nog eens kan uitbreken bereikt Achadoud knap de inlopende Dalia aan de tweede paal en opnieuw hangen de bordjes gelijk. Meeuwen heeft nog een aantal open kansen en twee minuten voor affluiten laat Duric zich ringeloren door Knevels, die een voorzet van Bosmans binnen schiet, 3-2. Coach Rubio probeert dan opnieuw met vliegende doelman te spelen, maar in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Koersel deed Celtic dat nu niet goed. En toch kon Duric op een laatste uitbraak van op links de bal overhoeks in de winkelhaak schieten, 3-3.

Een punt gestolen wil ik niet gezegd hebben, maar dat we tevreden mogen zijn is niet meer dan een juiste vaststelling. Opnieuw zagen we een bevestigende Decoster (18j) in doel, die meer en meer de rol van titularis opeist. Dalia (19j) en Karadogan (20j) lieten duidelijk zien wat ze in hun mars hebben. Onze toppers van bij de beloften gaan een punt halen in Meeuwen, dus kun je als verslaggever niet meer dan tevreden zijn. Bovendien kregen beide ploegen lovende woorden van de controleur van dienst voor hun sportiviteit en knap geleverd spel. 

TERUG