NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 10  (2-6)
   
DATUM 08-02-2013  21:30
   
DOELPUNTEN 1’ 0-1 ACHADOUD Omar, 3’ 1-1 PINNA Daniele, 6’ 1-2 SLEYPEN Sven, 11’ 2-2 MULLEMEISTER Kenny, 12’ 2-3 DURIC Semir, 13’ 2-4 SLEYPEN Sven, 18’ 2-5 HUYUK Mustafa, 18’ 2-6 SLEYPEN Sven, 22’ 2-7 DURIC Semir, 23’ 3-7 D’ANGELO Davide, 24’ 3-8 ACHADOUD Omar, 25’ 3-9 SLEYPEN Sven, 31’ 4-9 SARLI Fabio, 32’ 4-10 ACHADOUD Omar, 37’ 5-10 PINNA Daniele 
   
VERSLAG Deel twee van het moeilijke drieluik in de maand februari bestond in de verplaatsing naar Eisden-Dorp. Eisden staat momenteel vierde in de tussenstand met zeven eenheden minder dn Celtic. Eisden wilde ook sportief revanche nemen voor het eerste verlies in het huidige seizoen thuis in Houthalen. Maar ook Celtic was gefocust na een pittige training en een goed gesprek afgelopen maandag. Nejjar keerde terug uit schorsing.

En dat Celtic bij de pinken was bleek al bij de aftrap, als Achadoud na 7” al oog in oog komt met Calsius en de 0-1 binnen prikt. In diezelfde eerste minuut rukt Achadoud op over links en zijn voorzet wordt maar met een haar gemist door Coppola. Eisden voetbalde goed mee en na drie minuten rukt Pinna op over links en schiet snoeihard de gelijkmaker overhoeks binnen, 1-1. En het gaat snel in die beginfase, want al meteen komt Celtic weer opzetten en Sleypen knalt vanop rechts tegen de paal. Eisden doet niet onder en speelt mee, komt na vijf minuten nog eens opzetten als D’Angelo centraal op doelman Decoster schiet. Zijn tussenkomst brengt de oprukkende Pinna danig in de war, dat die de rebound naast besluit. Een minuutje later rukt Sleypen opnieuw op. Huyuk duikt goed in de ruimte en Sleypen puntert de 1-2 voorbij Calsius. Drie minuten later haalt Müllemeister nog eens uit vanop rechts, maar treft overhoeks de staak. Halfweg de eerste helft dan probeert Pinna een lange bal weg te koppen, maar Achadoud is bij de pinken. Een goede reflex van thuisgoalie Calsius is nodig op de netten stil te houden. Een minuutje later recupereert Duric S. de bal, maar besluit op de keeper. Aan de overkant komt de goed gevolgde Müllemeister met een tikkeltje geluk voor een open doel aan de bal en hangt daarmee de bordjes opnieuw gelijk. Na twaalf minuten is Huyuk sterker in duel, geeft de bal mee met Duric S. en ook die laat Calsius geen schijn van kans, 2-3. Eisden wil nog wat hoger druk zetten, maar dan schiet Sleypen uit zijn sloffen en zet een thuisspeler in de wind op de linkerflank en schiet de 2-4 overhoeks binnen. Dan gaat het gelijk op tot twee minuten voor tijd Sleypen opnieuw een steal uitvoert en knap inspeelt op de inlopende Huyuk, die de 2-5 scoort. Een ademhaling later opnieuw de bal recuperatie van Sleypen, die mag oprukken, mede dankzij een slimme loopactie van Achadoud en Sleypen scoort de 2-6 ruststand.

Na de pauze komt Eisden hoog druk zetten, maar met een sublieme versnelling kan Duric S in een looplijn de 2-7 scoren. Een minuutje later mag D’Angelo centraal het tot 3x toe proberen en lukt uiteindelijk ook in de 3-7. Doch Op De Locht gaat 2x in de fout in slechts 1’ en mag vroegtijdig gaan douchen. Celtic wacht niet en Achadoud tikt nog geen 10” na de uitsluiting al de 3-8 binnen aan de tweede paal. Na vijf minuten spelen in de tweede helft verliest Pinna de bal aan Sleypen en het staat 3-9. Combinerend had Eisden geen antwoord op Celtic en dus probeerde Zorlu het maar eens vanuit de tweede lijn. Maar als ze er al eens doorkwamen, kon Celtic heel goed rekenen op een uitmuntend sluitstuk in de naam van Decoster. Op het half uur rukt Duric H op over rechts, maar mist het doelkader maar op 20cm na. Eisden antwoord nog eens met een zeldzame loopactie en Sarli krijgt ruimte en tijd om goed aan te leggen en de te scoren, 4-9.Celtic antwoorde meteen met Achadoud die de bal recupereert en doelman Calsius omspeelt, 4-10. Dan wordt er een versnelling minder gespeeld en als Pinna drie minuten voor tijd het duel wint van Duric H. puntert hij snel de 5-10 op het bord.

Celtic speelde weergaloos vandaag en door het verlies van Noorderwijk in Bocholt ligt de onderlinge strijd met Noorderwijk voor de tweede plaats weer helemaal open. Volgende week ontvangen we thuis Bocholt dat op weg lijkt naar de titel. We gaan er in ieder geval alles aan doen om Bocholt een tweede nederlaag aan te smeren. 

TERUG