WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Meeuwen  5 - 4  (1-2)

DATUM 01-02-2013  21:15

DOELPUNTEN 7’ 1-0 ACHADOUD Omar, 12’ 1-1 DURIC Haris (O.G.), 19' 1-2 NELIS Jeffrey, 25’ 2-2 COPPOLA Fabrizio, 26’ 2-3 LUYS Davy, 26’ 3-3 DURIC Semir, 33’ 4-3 SLEYPEN Sven, 34’ 5-3 ACHADOUD Omar, 37’ 5-4 DESMEDT Alexander

VERSLAG Celtic moest aan de slag zonder de geschorste Nejjar. Elia kreeg daardoor een nieuwe cap achter zijn fiche.

Celtic neemt meten het initiatief en Coppola waarschuwt al meteen in minuut 1. Een minuutje later schiet diezelfde Coppola een hoekschop op de paal. In de vierde minuut speelt Coppola in op Achadoud, die geeft een listig hakje op Sleypen, maar doelman Buntinx had het gelezen. Nog twee minuten later een snelle aanval van Sleypen over Huyuk tot bij Achadoud, doch ietsje te hoog. Twee minuten later een zeer knappe loopactie van Huyuk, die daarna met een steekpass Achadoud aan de 2e paal aanspeelt en het staat 1-0. Twee minuten later verovert de kwieke Huyuk opnieuw de bal, maar behoudt het overzicht niet en puntert de bal net naast de goal. Eventjes later komt Meeuwen eruit via Nelis die strak inspeelt op Peeters. Zijn voorzet wordt in eigen doel gewerkt door een ongelukkige Duric H, 1-1. Celtic is niet van zijn melk, want slecht een minuutje later speelt Coppola in op een lopende Sleypen die in één tijd tegen de paal knalt. Op het kwartier is Duric S. aan de haal met de bal en speelt hij goed in op Achadoud, die op een attente Buntinx schiet. Drie minuten voor de rust haalt Huyuk nog eens uit en kan Achadoud tot twee maal toe de rebound niet verzilveren. Een minuutje later komt Sleypen op zijn gekende wijze naar binnen en schiet hij rakelings langs. Celtic voert de druk nu op en als het de bal kan recupereren kan een tegenaanval met 3-tegen-1 niet afgerond worden. Als je zoveel kansen mist komt altijd de voetbal wet naar boven. Nelis mag op wandel en zijn linker wordt goed afgeschermd. Nelis probeert dan maar met rechts en knalt de bal lekker in de winkelhaak, 1-2, meteen ook de ruststand.

Na de rust krijgen we in de eerste vijf minuten 2 dikke kansen voor Celtic, maar noch Huyuk noch een 3-tegen-1 situatie worden verzilverd. Bij de derde kans is het wel raak als Coppola op wandel mag en Buntinx zich verkijkt in de korte hoek, meteen goed voor de 2-2. Meeuwen speelt een minuutje later Celtic helemaal uit verband en Luys scoort knap de 2-3. Het gaat nu snel want slechts enkele tellen later verovert Huyuk alweer de bal hij speelt in de loop van de oprukkende Coppola die Duric S. mee ziet komen. Diens puntertje zorgt voor de 3-3. Diezelfde Duric komt een minuutje later goed naar binnen, maat stuit op de voet van Buntinx. Op het half uur recupereert een sterke Huyuk nog maar eens de bal, speelt vervolgens centraal in op Duric S. maar diens pasje is net buiten het bereik van Sleypen. Twee minuten later schiet Huyuk dan op aanraden van zijn ploegmaats toch eens en hoe! Het schot spat uit elkaar tegen de winkelhaak. Een goal hangt in de lucht en als Sleypen ditmaal naar binnenkomt schiet hij wél raak, 4-3. Een minuutje later mag Sleypen aan de haal met de bal en speelt hij in op Achadoud die bedankt, 5-3. Celtic drukt nu door en Meeuwen zakt weg. Achadoud mag alleen op doelman Buntinx af, maar laat de kans liggen. Huyuk wil een verloren bal nog binnenhouden, maar zet door deze niet zo slimme actie Meeuwen op weg naar de tegenaanval en als Bosmans dan sterk Poelmans bereikt aan de 2e paal is het niet te geloven dat Poelmans die kans nog laat liggen voor een open doel. Een minuutje later kan Meeuwen Celtic nogmaals ontwrichten en kan Desmedt wél afronden tot 5-4. De laatste drie minuten waren nog héél spannend, doch Celtic kon standhouden en de drie punten thuishouden in een heel sportieve wedstrijd van beide ploegen.

Bocholt wint in zoals verwacht in Hollogne en ook Noorderwijk bleef baas over Tongeren, zodat er in de stand weinig verandert. Volgende week wordt het héél spannend, want wij maken de moeilijke verplaatsing naar Eisden-Dorp en Noorderwijk trekt richting Bocholt. We kunnen nu al niet wachten…..