NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Real Noorderwijk  8 - 4  
   
DATUM 22-03-2013  21:15
   
DOELPUNTEN 2’ 1-0 SLEYPEN Sven, 5’ 2-0 SLEYPEN Sven, 19’ 2-1 EL OUADI Issam, 20’ 2-2 LONCKE Kevin, 25’ 2-3 SKERIC Naser, 27’ 3-3 ACHADOUD Omar, 27’ 3-4 SKERIC Naser, 29’ 4-4 DURIC Semir, 30’ 5-4 DURIC Haris, 31’ 6-4 DURIC Haris, 37’ 7-4 SLEYPEN Sven, 40’ 8-4 DURIC Semir 
   
VERSLAG

Verslag Houthalen:

Met de komst van het nummer 3 uit het klassement Noorderwijk moest iedereen opnieuw top zijn om ook deze klip te omzeilen. Noorderwijk dat in de aanloop naar deze partij zichzelf als underdog profileerde kon wél weer rekenen op Coosemans. Ex Celtici El Ouadi & Bomboi waren in ieder geval gebrand op een goed resultaat.

Maar Celtic startte sterk en kon in de tweede minuut al de score openen als Sleypen naar binnenkomt en doelman Aps tegenvoets verrast, 1-0. Drie minuten later een knap lobje van Coppola op de in de rug lopende Sleypen en het staat 2-0. Dan begint de thuismotor te sputteren en kan Verheyen in de achtste minuut een plaatsbal nipt over de kruising richten. Drie minuten later kan Loncke goed inspelen op Skeric, die onbegrijpelijk mist aan de tweede paal. De bezoekers nemen de partij nu in handen en na een goed uitgespeelde aanval schiet Verheyen over in minuut veertien. Een minuutje later kan een lange bal op Sleypen net niet in doel rollen als die zich voorbij doelman Aps dribbelt. Met nog drie minuten schiet Coosemans tegen de paal overhoeks in één tijd. In de voorlaatste minuut dan een lobje op El Ouadi die doelman Decoster in de draai verrast, 2-1. Slechts op elf seconden voor de koffie wordt een lange bal van Coppola op Sleypen onderschept door Loncke, die oprukt over links en staalhard de gelijkmaker binnen schiet.

Na de pauze duurt het even vooraleer Celtic aan de eerst poging komt. Huyuk puntert na vijf minuten net voor langs. Celtic lijkt even van zijn melk en het vizier van de bezoekers staat op scherp als even later Skeric een slecht uitspelen van Celtic kan onderscheppen en afronden, 2-3. Celtic antwoord meteen, maar een zeer mooie aanval wordt onbegrijpelijk langs getikt door Achadoud. Doch na zeven minuten kan diezelfde Achadoud opnieuw een uitgespeelde aanval niet meer missen en de 3-3 scoren. Doch de euforie is van korte duur, want bij de eerste aanval kan Noorderwijk opnieuw prikken en scoren via een volley van Skeric op aangeven van Coosemans, 3-4. Celtic had het even moeilijk maar als Bomboi een domme rode kaart onder de neus geschoven wordt kan Celtic na vier pogingen de 4-4 scoren via Duric S. Noorderwijk terug met gelijke krachten op het veld, maar dan schiet Duric H er eentje uit zijn sloffen die onhoudbaar was voor Aps, 5-4. Noorderwijk zet hoog druk, maar verliest de controle over de wedstrijd en vooral over zichzelf en op de snelle tegenaanval kan Duric H. de marge voor de thuisploeg verdubbelen. Vanaf dan lopen de gemoederen op bij beide ploegen en volgt er een kaartenfestival. Als Loncke op de vliegende keeper speelt gaat hij meteen in de eerste minuut al aan de noodrem hangen om Duric H. te beletten vanop de eigen helft te scoren met de tweede rode klaart voor Noorderwijk tot gevolg. Duric S scoort de tien meter / penalty tot 7-4. Over en uit voor een bitsig Noorderwijk dat vooral in de spiegel moet kijken om een reden te zoeken voor dit verlies. Mochten ze de rust bewaard hebben, zou het voor ons véél moeilijker zijn geweest om de punten thuis te houden. Maar van het wederzijds respect voor beide clubs was onder de spelers weinig te merken. Van op de bank werd er van alles over en weer geroepen naar elkaar en op het veld was het vaker óp de rand dan tégen de rand van vuil. Ook op het veld werden onnodige gele kaarten gevraagd doordat men de liefde voor het spelletje vergat in de rush om de 3 punten. En vooral ook het vernielen van de deur naar de kleedkamers toe zit mij in ieder geval serieus dwars. Zo zie je maar dat niet iedereen even sportief kan omgaan met winst of verlies, jammer. Want voor mij geeft dit een dubbel gevoel. Enerzijds tevreden over het behalen van de overwinning, anderzijds komen de zalvende woorden van “We gunnen het U eerder dan Bocholt” niet meer aan als je op het plein elkaar ligt na te trappen. Hard mag het spelletje gespeeld worden, dat moet in een topper, natrappen mag je nooit doen en dat geldt voor beide ploegen. Je moet steeds elkaar met het nodige respect bestrijden en dat was gisteren niet het geval. Het was eerder zoiets van het doel dat de middelen heiligde langs beide kanten en dat zint met niet gelukkig.

Verslag Noorderwijk

Ons A-team had na 2 verliesbeurten iets recht te zetten en kwam gemotiveerd aan de aftrap (weliswaar zonder de geschorste draaischijf Lagouireh en de gekwetsten kapitein Hermans en Raguragui). Doch het scenario van Leopoldsburg doemt alweer op als Celtic heel snel op een 2-0 voorsprong komt met 2 doelpunten van Sven Sleypen. Real toont echter zijn weerbaarheid en Issam Elouadi scoort de aansluitingstreffer met een klasse doelpunt. Op slag van rust is het Loncke die de gelijkmaker overhoeks binnen trapt : 2-2 op een ideaal moment.

Real begint gretig aan de 2e helft en Skeric profiteert van geklungel in de Houthalense verdediging : 2 – 3, een terechte voorsprong ! Doch op het half uur brengt Achadoud de bordjes terug in evenwicht : 3 - 3. Lady luck heeft niet de zijde van de Noorderwijkenaren gekozen, Real treft meermaals de paal of de vingertoppen van de keeper maar na een heerlijke aanval is het Skeric die kan afronden na een knappe assist van Coosemans: 3 - 4. Houthalen behoorlijk gefrustreerd, na een fout van Bomboi (geel bestraft), weigert de Houthalenaar de uitgestoken hand van Sandro, Bomboi trapt in de provocatie met rood als gevolg. Kantelmoment en Real is de kluts kwijt en fixeert zich teveel op die rode kaart i.p.v. op de wedstrijd. Semir Duric profiteert : 4-4. De bezoekers herpakken zich te laat en Harris Duric legt de Noorderwijk 2x over de knie : 6-4. Trainer Geyskens (T1 Schapmans zat geschorst in de tribune) tracht het vuur opnieuw aan te wakkeren door Loncke uit te spelen als vliegende keeper. Jammer voor Kevin levert dat enkel een rode kaart voor hem op wanneer hij de bal net binnen, net buiten het doelgebied weg slaat. Het raarste was dat de scheidsrechter aan de tribune kant (en vlak erbij) niet floot maar de man aan de andere kant en ver verwijderd deed dat wel wegens hands. Rood en penalty erboven op : Sleypen scoort vanop de stip 7-4. Wedstrijd gespeeld, Semir Duric zet de 8-4 nog op het scorebord, meteen de einduitslag. Zeer grote ontgoocheling bij Real Noorderwijk want er had zeker meer in gezeten, dubbel gevoel omdat er toch puik gevoetbald werd maar de kopjes zich in de 2e helft teveel lieten afleiden zodat de focus niet meer op de wedstrijd lag. Celtic Houthalen won de drie punten, verdiend (?) vooral slimmer maar wat als .....

Real speelde met Aps, Van Bael, Verheyen, Loncke, Bomboi, Cosemans, Elouadi, Skeric, Scheerens, Caers en Van Der Auwera 

TERUG