NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Pibo Tongeren  7 - 5  (2-3)
   
DATUM 14-09-2012  21:15
   
DOELPUNTEN 7’ 1-0 DURIC Haris, 9’ 2-0 HASDO Yassine, 10’ 2-1 ZEROUAL Redwan, 20’ 2-2 VANVOLCKSOM Sven, 20’ 2-3 VANVOLCKSOM Sven, 24’ 3-3 HASDO Yassine, 24’ 4-3 NEJJAR Youssef, 26’ 4-4 ZEROUAL Redwan, 29’ 5-4 COPPOLA Fabrizio, 30’ 6-4 ACHADOUD Omar, 31’ 7-4 SLEYPEN Sven, 36’ 7-5 DERWAE Yannick 
   
VERSLAG Pibo Tongeren kwam met knikkende knieën naar Houthalen afgezakt in de hoop niet afgeslacht te worden met maar twee versterkingen, Arnolds en Zeroual. Arnolds stuurde al meteen zijn kat.
Celtic begon rustig dominerend de partij doch al in de tweede minuut treft Nejjar de paal in zijn deviatie na een voorzet van Duric S. Na vijf minuten een eerste keer Tongeren als Derwae op links oprukt en Baeten moet pareren. Celtic blijft rustig breien aan de goede voorzet en in de zevende minuut kan Duric H. de 1-0 achter het steunbeen scoren op een voorzet van Nejjar. Celtic trekt door en twee minuten later wordt de voorsprong verdubbeld na een hard werken van Hasdo die Detre verrast op een parade rebound van Forier. Die moest al alles uit de kast halen om Achadoud het scoren te beletten, maar moest zich toch gewonnen geven, 2-0. Halfweg de eerste helft komt Tongeren aansluiten als Derwae sterk oprukt op links en Zeroual de ruimte voor de aansluiter te bedienen, 2-1. Celtic blijft echter rustig, té rustig, want Coppola kan nog 2 goede kansen bij elkaar spelen, doch niet scoren. Neen want het is Vanvolcksom die in de laatste minuut twee maal een vrijgeleide krijgt en twee keer trefzeker is. We gaan rusten met 2-3!

Na de pauze krijgen we een héél ander Celtic te zien. Een eerste waarschuwing kwam er van Duric H die voor langs schiet. Inde vierentwingste minuut wordt de scheve situatie meteen rechtgezet, want twee keer krijgen we een snelle uitbraak van de thuisploeg dat Duric als gangmaker krijgt en Hasdo die op aangeven van Nejjar staalhard binnen knalt, 3-3. Nog geen minuut later is het alweer prijs, doch nu bedient Hasdo de goal voor Nejjar die knap afrond.
Celtic laat nu even verbluffend futsal op de mat en in de zevenentwintigste minuut en Duric S inspelen op Coppola die hem heel knap klaar legt, maar Duric S besluit tegen het plafond.Net voor de helft van de herneming kan Achadoud de bal recuperereen en doelman Forier schaakmat zetten. Hij zette ook zichzelf schaakmat, want de poging belandde tegen de staak. Inde negenentwintigste minuut kaats Achadoud dan knap voor Coppola die hard Celtic op voorsprong schiet, 5-4. Tongeren probeert te forceren en Achadoud recupereert opnieuw, gaat nu alleen op Forier af en puntert de 6-4 tegen de netten. Nog een minuut later wordt de marge op drie geknald, als Sleypen een snelle aanval via de kaats van Achadoud afrondt, 7-4. Celtic is nu baas en Duric H, Sleypen en Coppola komen nog aan drie dijken van kansen. Vierminuten voor tijd knalt Sleypen nog tegen de dwarsligger en kan Derwae op de counter knap afronden tot 7-5. Tongeren wil nog wel pressen, maar is tegelijk niet verder dan een goede kan van Zeroual en een oprukkende Vanvolcksom kwam, die even doelman Baeten zijn licht uit knalde.

Een zuinige zege, dat wel. Maar de opdracht luidt voor het hele seizoen als volgt; Mooi voetbal brengen en eventueel promoveren. Doch daarvoor is nog heel veel werk voor de boeg. Mar de eerste drie punten zijn belangrijk in ons groei proces.
Volgende week maken we de moeilijke verplaatsing naar Heusden-Zolder. 

TERUG