NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - MFC SI Heusden-Zolder  6 - 3  (2-1)
   
DATUM 18-01-2013  21:15
   
DOELPUNTEN 3’ 1-0 SLEYPEN Sven, 14’ 2-0 SLEYPEN Sven, 19’ 2-1 MARTENS Migel, 27’ 2-2 LUYTEN Jelle, 27’ 2-3 AMAJOUD Nordin, 33’ 3-3 COPPOLA Fabrizio, 35’ 4-3 DURIC Semir, 36’ 5-3 ACHADOUD Omar, 37’ 6-3 HUYUK Mustafa 
   
VERSLAG De eerste ploeg moest zich nu herpakken met een zege. Ten eerste voor het vertrouwen en ten tweede om de blamage van vorige week te counteren. De buren van Heusden-Zolder waren danig verzwakt met een geschorste Vanbeuren en Rossi en Vanpol die zich vorige week kwetste in de partij tegen Leopoldsburg.

Celtic nam meteen de bovenhand in de partij en buitte dat snel uit tot enkele kansjes. In de derde minuut is het raak als Sleypen inspeelt op Achadoud en die met een hakje eerst genoemde in positie brengt voor de 1-0. Een minuutje later volgt opnieuw een uitbraak via Achadoud die Huyuk bedient, maar de kleine schiet net naast. In de vijfde minuut dan probeert kapitein Coppola het vanuit de tweede lijn, doch een attente doelman Biesmans werkt het schot in hoekschop. In de achtste minuut komen de bezoekers voor het eerst echt piepen aan het venster, wanneer Amajoud Pieters aan de tweede paal bedient, maar die mist. Celtic countert en kan halverwege de eerste helft met 3-tegen-1 uitbreken, maar opnieuw kan Biesmans met een kattensprong de bal met de vingertoppen weren. Een minuutje daarna krijgt Pieters opnieuw een goede kans aan de tweede paal, maar opnieuw staat zijn vizier niet op scherp. In de veertiende minuut kan Achadoud de bal onderscheppen en uitbreken. Via Huyuk, opnieuw Achadoud en Sleypen belandt de bal tegen de netten, 2-0. Twee minuten daarna lanceert Coppola Huyuk op rechts, zijn voorzet wordt over geschoten door Achadoud die meteen naar het hoofd grijpt. De tegenaanval van S.I. werd gelanceerd en Martens probeert het van ver. Amajoud hindert Decoster, maar die reageert attent en pareert met de voet. De 2-1 wordt twee minuten voor de pauze gescoord van op vrije trap door Martens. S.I. komt nog dichtbij de gelijkmaker als Duric S. nog maar eens balverlies lijdt. Gelukkig voor hem stond Decoster opnieuw paraat. 2-1 was dan ook de ruststand.

Na de pauze duurt het even alvorens Achadoud en Huyuk uitbreken. Musti besluit op de voet van doelman Biesmans. S.I. antwoordt met een knappe uitgespeelde kans die door Luyten werd omgezet, 2-2. Als even later Duric H. de bal verliest, is duiveltje uit een doosje Amajoud er als de kippen om er 2-3 van te maken. Celtic neemt meteen weer het balbezit voor zijn rekening, maar moet toch wachten tot de 33e minuut, alvorens Coppola de bal over de lijn krijgt gefrommeld. Twee minuten later kan Coppola verschroeiend uithalen en de inlopende Duric S. scoort de 4-3 zonder eigen medeweten, want Coppola’s schot gaat helemaal niet in de bedoelde richting. Als Achadoud even later een bal recuperatie kan uitvoeren, gaat hij alleen op doel af en dan kun je het wel schudden als doelman, 5-3. Nog een minuutje later rukt Coppola op ziet de mee ingelopen Musti komen opdagen. De 6-3 eindstand was dan ook niet meer dan vooraf gezien logisch, maar toch was het zwaarder dan de uitslag doet vermoeden. Hard blijven werken en attent zijn voor elke tegenstrever.

Volgende week trekken we naar Schoten, die verrassend gelijk gingen spelen in Bocholt, waardoor de kloof verkleind wordt tot 8 punten. Noorderwijk won thuis van Kortessem, dus de marge met hen blijft 1 punt. Achter ons kon Eisden – Dorp nipt winnen in Leopoldsburg, dus die blijven volgen op 4 punten. 

TERUG