NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - ZVC Leopoldsburg  0 - 5  (3-2)
   
DATUM 26-10-2012  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Vrijdagavond kregen de supporters in de Herseltse Mixx twee keer waar voor hun vijf euro. De nog steeds ongeslagen Real-beloften kregen de tweede in de stand tegenover hen en ze deden wat moest, winnen. De 4 – 1 was wel wat overdreven want na een spannende wedstrijd die lange tijd alle kanten uitkon hielden de jonge Noorderwijkenaars de punten alweer thuis, vijftien op vijftien, schitterend.

De A-ploeg stond voor een geladen wedstrijd, vorig jaar tumultueuze partij met veel spektakel en vele kaarten, bovendien gingen tijdens de zomer Schapmans, Verheyen en Cosemans van Leopoldsburg naar Noorderwijk. En de wedstrijd werd een super thriller. De thuisploeg speelde erg zenuwachtig en het waren de Limburgers die meestal in balbezit waren. De 0 – 1 voorsprong via kapitein Vermeiren was niet alleen verdiend maar ook knap afgewerkt tussen drie verdedigers en een doelman. Bij Noorderwijk waren ze even de kluts kwijt. Het duurde even voor de kansen er kwamen maar Brechtje Cosemans zette zijn team op gelijke hoogte (1 – 1). De Berkemussen geraakten iets beter in de match nu en een prachtige één twee tussen Cosemans en Verheyen werd door Mike hard binnengetrapt. (1 – 2). Er kwamen nu meerdere uitgespeelde kansen maar de vrije ploegmaat werd een paar keren vergeten, anders had de wedstrijd toen al gespeeld. Bijloos bracht de Kampenaars opnieuw gelijk maar uitblinker Mike Verheyen met zijn tweede van de avond zette Real op een 3 – 2 ruststand.

Was de eerste helft niet denderend de tweede zou pas echt een thriller worden. De thuisploeg speelde een versnelling hoger dan voor de pauze en ze kregen voldoende kansen om de match af te maken maar de afwezigheid van de geel geschorste Skeric deed zich vooraan gevoelen. De Limburgers keerden eerder onverwacht terug in de wedstrijd (3 – 3) via een tweede keer Bijloos maar de honger bij de thuisploeg voor de drie punten was heel groot en ze kwamen kort voor het einde opnieuw op voorsprong, 4 – 3 via de jongste op het veld Brecht Cosemans. De thuisploeg trachtte de laatste minuut uit te spelen maar Putzeys zette 40 seconden voor het einde Leopoldsburg op 4 – 4 na een warrige fase met behoorlijk wat duw en trekwerk, geel voor Verheyen en rood voor bezoeker Vermeiren. Noorderwijk keek naar de klok en koos voor de aanval, met een mannetje meer was het alweer Cosemans met zijn derde van de avond en de winning goal. Vijf – vier en twaalf op vijftien, de seizoenstart mag geslaagd genoemd worden, een tweede plaats achter koploper Bocholt, een schitterende sfeer in de groep. Over veertien dagen komt ex eerste klasser Houthalen langs, alweer een topper. De Noord Limburgers hebben hun start wel gemist en Noorderwijk is dus gewaarschuwd.

Real Noorderwijk speelde met: Aps, Van Bael, Loncke, Issam, Verheyen, Cosemans, Bomboi, Scheerens, Caers, El Hassami en Hermans. 

TERUG