NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD RSC Koersel - ZVK Celtic Houthalen '94  3 - 7  (0-2)
   
DATUM 12-04-2013  21:45
   
DOELPUNTEN 6’ 0-1 ACHADOUD Omar, 19’ 0-2 ACHADOUD Omar, 23’ 0-3 ACHADOUD Omar, 27’ 0-4 EL MANSOURI Zakaria, 28’ 0-5 HUYUK Mustafa, 32’ 0-6 EL MANSOURI Zakaria, 35’ 0-7 ACHADOUD Omar, 35’ 1-7 HENKENS Miguel, 37’ 2-7 MOGNOLET Tom, 39’ 3-7 VANDERHEYDEN Dylan 
   
VERSLAG Voor de laatste wedstrijd in Koersel moest de gekwetste Nejjar afhaken en werd zijn plaats ingenomen door El Mansouri. De wedstrijd moest gewonnen worden en we moesten hopen op een stunt van Heusden – Zolder om nog kans te maken op de titel.

En de wedstrijd begon traag, té traag. Maar Celtic behield wel veldoverwicht en controleerde. Na vijf minuten kan Huyuk de bal recupereren en van ver punteren voor een eerste kansje. Als Celtic even later een onrechtstreekse vrije trap krijgt, kan Sleypen met een listige inspeelbal Achadoud bedien aan de eerste paal en die scoort meteen de 0-1. Dit werkte niet verlossend, want RSCK komt aan een halve kans via Abidar die voor langs gaat en als Debusschere staalhard uithaalt is een attente Decoster nodig om de gelijkmaker te verhinderen. Als Sleypen net over het kwartier inspeelt op Achadoud, lobt hij ŕ la Bijloos…… tegen de lat. Maar een minuutje voor de koffie laat Achadoud zien wat hij in zijn mars heeft door een inspeelbal achter het steunbeen voorbij doelman Drillieux te werken, 0-2, meteen ook de ruststand.

Na de koffie blijkt dat het in Zolder-Bocholt nog steeds 0-0 is en dus vliegen de onzen er opnieuw in met een schot van Coppola na drie minuten en Achadoud die bij de pinken is voor zijn hattrick, 0-3. Vier minuten later zet Sleypen goed door op rechts en de achterlijn en kan nog net El Mansouri bedienen die de 0-4 scoort. Nog voor het half uur kan Huyuk de bal recupereren en de 0-5 lekker scoren. Op het half uur dan wordt Decoster in doel vervangen door Baeten die volgend seizoen de overstap maakt naar Futsal Hasselt. Baeten gooit twee minuten later een lange bal die meteen in doel wordt gekopt door El Mansouri, 0-6. Met nog vijf minuten op de klok pakt doelman Leeten (die de plaats had ingenomen van Drillieux) de bal net buiten de cirkel en mag meteen gaan douchen. Doch als even later bekend wordt dat Bocholt opnieuw op de valreep voorbij Zolder geraakt is de ban gebroken en verliest Celtic de concentratie. Meteen ook de bal aan Henkens die de 1-7 scoort. Twee minuten later speelt RSCK knap uit en kan Mignolet scoren, 2-7. Ook Vanderheyden scoort nog de 3-7, maar het feestje gaat niet door. De tweede plaats is voor ons, hetgeen op zich een puike prestatie is na wat we hebben meegemaakt.

Bocholt stond van speeldag 1 aan de leiding en stond die niet meer af. Vandaar een terechte proficiat voor de op sportief vlak behaalde titel aan Eurosport Bocholt. Doch, ook ere wie ere toekomt, als de reglementen werden/worden/zullen worden toegepast zoals ze zijn gepubliceerd, mag Bocholt niet zegevieren. Maar dat doet niets terzake aan de sportieve titel die ze verdiend haalden, en dus een welgemeende proficiat aan de hele ploeg uit Bocholt!!!! 

TERUG