NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Squadra Mouscron - Futsal Farciennes  5 - 6  (2-2)
   
DATUM 12-10-2012  21:45
   
DOELPUNTEN Skeric (3) en Loncke (2) 
   
VERSLAG Voor de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen waren er kopzorgen voor coach Bart Schapmans. Kapitein Hermans viel uit met een lieskwetsuur, Cosemans en Issam niet 100% fit, Mike Verheyen die een schorsingdag uitzat, maar de verrassing kwam van keeper Witvrouwen. Sinds Kevin eind 2009 in het doel kwam als vervanger van monument Stijn Nevelsteen, hield de jonge Noorderwijkenaar (24j) topkeepers Philippe Van den Bosch en Steve Van den Eynde uit het doel maar een ambitieuze club als Noorderwijk wil concurrentie op elke plaats en daar had Witvrouwen het spijtig genoeg moeilijk mee en gooide deze week de handdoek en vroeg een transfer aan. Tim Aps dus in het doel op bezoek bij nieuwkomer Kortessem, vorig jaar nog kampioen in derde klasse en de laatste drie jaar thuis slechts twee keer geklopt. De Real-bezoekers gingen sterk van start en Skeric zette zijn team snel op 0 – 1. De Limburgers counterden echter uitstekend en doelman Aps moest na tien minuten al een tegenaanval stoppen, volgens de scheidsrechter met de hand en buiten het doelgebied, volgens de supporters duidelijk met de handen tegen het lichaam en op de lijn van zijn doelgebied. Geen genade echter en direct rood voor de doelman. Uiteraard geen Witvrouwen op de bank, dus was het aan beloftedoelman Van Bael om de netten proper te houden. En dat lukte aanvankelijk moeilijk, met een mannetje meer kwam Kortessem op gelijke hoogte (1 – 1) en snel nadien zelfs op 2 – 1. Spits Kevin De Winne, eind vorig seizoen nog kandidaat bij Noorderwijk was moeilijk af te stoppen en scoorde beide doelpunten. Even toch paniek want puntenverlies stond niet in het scenario. Een sterke Yannick Scheerens, nochtans al een partij met de beloften achter de rug trok de gaten, een slimme Loncke schoof de ballen in de opening en opportunist Skeric scoorde de 2 – 2 net voor de rust.

Na de pauze een veel sterker Berkemus en opnieuw Loncke die Skeric alleen voor doel zette en 2 – 3 en van dan af was het genieten. Vrije trap Loncke rechtstreeks binnen en 2 – 4 op het bord, opnieuw Loncke kort voor het einde, dit keer vanuit een schuine hoek ( 2 – 5) en match gespeeld denk je dan maar Skeric, op zijn “Hazards”, liet de 2 – 6 liggen. En het werd warm, zeer warm achteraan, foutje in de verdediging en 3 – 5, minder dan twee minuten nog, gerommel in de bezoekende defensie en zowaar 4 – 5. Bibberen tot het bittere einde, maar de nochtans aarzelend gestarte doelman Van Bael hield zijn team op zijn eentje recht en bewees alweer een evenwaardige doelman te zijn. Twee knappe reddingen van Davy en de drie punten mee de bus in richting Noorderwijk. Met een zes op negen mag van een geslaagde seizoensstart gesproken worden en als volgende vrijdag bij weekeinde bij Heusden-Zolder iets wordt geraapt mogen we zelfs spreken van een superstart. De beloften staan ondertussen autoritair aan de leiding met negen op negen. Genieten.

Real Noorderwijk speelde met: Aps, Van Bael, Van der Auwera, Skeric, Loncke, Issam, Cosemans, Teodori, Bomboi, Scheerens, Caers en Lambaerts 

TERUG