NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Minicup Lommel - Fenerbahce Beringen   -  AMC 
   
DATUM 05-04-2013  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Voor aanvang van de belangrijke thuiswedstrijd tegen Beringen barstte in Lommel de bom. Paasmaandag 1 april - na de uitschakeling van Minicup Lommel in de kwartfinales van de beker van Limburg (na strafschoppen 4-5 tegen eersteprovincialer Genea 80 Lummen) - vroegen de spelers naar het al maanden uitblijven van hun vergoedingen (verplaatsingskosten) en hoe het stond met de gedane beloftes en het zich garant stellen. Zij gaven na enig overleg de comitéleden Van Moorsel, Cox en Vandormael tot vrijdag 5 april om een aanvaardbaar voorstel te formuleren. Omdat intussen ook al gebleken was dat voor het bekomen van een licentie voor volgend seizoen niet het nodige werd gedaan en er geen enkele zekerheid over het afwerken van het huidige seizoen gegeven werd, besloten de spelers en hun technische staf unaniem om de wedstrijd tegen Beringen niet te spelen. De wedstrijd Lommel – Beringen werd daarom met forfait 0-5 genoteerd.
Het onverkwikkelijk verhaal wordt helemaal cynisch als men weet dat de nationale beloften voorafgaand wel Lommel – Beringen speelden en … hun eerste overwinning van het seizoen lieten optekenen (6-3).

Hoe het nu verder kan, is een vraagteken. Omdat de comitéleden van Lommel (volgens hun zeggen) bezig zijn met de voorbereidingen van volgend seizoen, lijkt een algemeen forfait uitgesloten, want dan kan de club slechts in de laagste provinciale reeks hervatten (Art.F1526.15). Algemeen forfait is er bovendien bij drie opeenvolgende forfaits of vijfmaal forfait in het totaal. Bij algemeen forfait worden alle uitslagen geannuleerd en dat kan naar play-offs en degradatie nare consequenties hebben. Het blijft uitkijken naar een beslissing over het eventueel verder afwerken (zelfs maar deels) van de drie resterende wedstrijden en de toekomst van de club Minicup Lommel. Intussen is de degradatie naar tweede nationale zo goed als niet meer te voorkomen. 

TERUG