NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Eurosport Bocholt - ZVC Leopoldsburg  2 - 4  (0-1)
   
DATUM 17-02-2012  20:00
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG De match van de beloften begint aan een hoog tempo. Testspeler Michiel Pieters – terug van weggeweest – gaat zijn kans in de 4' en schiet meteen de 0 – 1 op het bord. Bocholt ondergaat het spel. Roberto Di Giambattista en Janny Wawrzak plaatsen loeiers op de paal maar het tweede doelpunt wil niet vallen.

De duels worden van langsom pittiger, vaak op het scherp van de snee. Sommige ZVC-ers bezondigen zich maar al te graag aan 'voetbal voor de galerij' en verliezen daarbij uit het oog dat ze in ploegverband spelen. Het blijft bij die magere voorsprong van 0 – 1 bij de rust.

We zijn nog maar net aan de tweede periode begonnen of de bal rolt onfortuinlijk in ons doel: 1 – 1.
Bocholt, dat ernstig aanklampt, ziet zich beloond in de 32': een corner wordt meteen op de slof genomen en tegen de netten geprikt: 2 – 1. Leopoldsburg is op achtervolgen aangewezen.
Nadat zijn broer, Roberto, via een perfecte kopbal de gelijkmaker net niet kan binnenduwen, profiteert Gianni Di Giambattista, in de 39', van een geharrewar voor doel om de bordjes gelijk te hangen: 2 – 2. Nu neemt ZVC terug het voortouw. Kenneth Triekels probeert het van ver met een kanonschot en heeft succes in de 42': 2 – 3. De Kampenaars gaan verder op de ingeslagen weg: er wordt snel gespeeld en wervelende acties zien het licht. Winst loert nu om de hoek op 5 minuten van het eindsignaal. Uit één van die snelle stoten puurt Gianni Di Giambattista de winning goal in de 46': 2 – 4.
ESB zet nu alles op alles om alsnog verandering te brengen in de uitslag, maar ook hun spel met vliegende keeper brengt geen aarde aan de dijk.

Dit was een moeizame overwinning die de youngsters en hun entourage deugd moet doen.
De scheidsrechter – niet meer de jongste – was in al zijn kalmte en zijn waardigheid een zeer degelijke spelleider. De twee 'artiesten' die de volgende wedstrijd kapot floten, kunnen er een punt aan zuigen. (Clamonz)

ZVC speelde met : Trippaers, Triekels, Festjens, R. Di Giambattista, G. Di Giambattista, Wawrzak, Van Kort, Surkyn, Boonen, Bormans, Pieters (testspeler) 

TERUG