NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - ZVC Leopoldsburg  1 - 5  (0-1)
   
DATUM 16-12-2011  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG De met stip genoteerde titelkandidaat ZVK Meeuwen – die Ougrée, de andere titelpretendent, zijn enige nederlaag toediende – werd in eigen huis afgetroefd. Een merkwaardig feit en een sportief toppunt voor ZVC Leopoldsburg dat allicht zijn beste partij van het seizoen speelde.

In de 5' knalde Kurt Vermeiren tegen de deklat. Eén minuutje later deed Bosmans van Meeuwen hem dat na. Dan volgden er een resem kansen, maar noch Kurt Vermeiren noch Bob Putzeys vermochten de Meeuwse portier te verontrusten. Ondertussen moest Dieter Conard ook gevat tussenkomen. In de 8' noteerden we een vlotte actie van Gianni Di Giambattista, maar de keeper redde weerom.

In de 11' was die dekselse keeper weer paraat om een snelle combinatie Putzeys – Di Giambattista ongedaan te maken. De vraag was wanneer ZVC het verlossende doelpunt zou scoren, want kansen waren er genoeg. En dan lukte het in de 18' via Bob Putzeys: 0 – 1. In dezelfde minuut kon hij ei zo na de score verdubbelen, maar wie stond er weer? Jawel, de sterke doelman van ZVK.

In de 19' bracht een schermutseling voor het Kampse doel, net niet de gelijkmaker voor ZVK. Gezien het uitmuntend spel van ZVC was men er relatief gerust in dat de magere voorsprong bij de rust (0 – 1) in de tweede helft kon uitgediept worden. Dat gebeurde ook.

Na de pauze kreeg Meeuwen een kans maar verprutste ze. Bob Putzeys bleef de pannen van het dak spelen; Meeuwen wist er geen raad mee. Na een fraaie opbouw werd een uitgespeelde kans door Bart Goessens in de 27' verzilverd: eindelijk 0 – 2. Maar Meeuwen bleef aanklampen en schoot nog eens op de paal. Eén minuut later tikte Kurt Vermeiren de 0 – 3 binnen. Leopoldsburg domineerde. De winst kreeg vaste vorm. In de 33' pikte ook Bob Putzeys, op aangeven van Bart Goessens, zijn tweede goaltje mee: 0-4.

Met nog 4 minuten te gaan, lukte Meeuwen het verdiende eerreddend doelpunt: 1 - 4. Maar in dezelfde minuut knalde Kurt Vermeiren de eindstand op het bord,1-5, op aangeven van youngster Karel Pauwels, die een geslaagde beurt maakte bij het A team.

Nog even dit terzijde. Na de wedstrijd was er alleen voor eigen spelers een etentje voorzien. Onze spelers kregen niets gepresenteerd. Dit is voor een club met titel-ambities een absoluut gebrek aan sportief fatsoen. (Ph. Van Beeck)

ZVC speelde met : Conard, Goessens, Byloos, G. Di Giambattista, Putzeys, Vermeiren, Pauwels, Trippaers. 

TERUG