NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - Pibo Tongeren  2 - 3  (2-0)
   
DATUM 27-01-2012  21:15
   
DOELPUNTEN 9' El Boujjoufi Mohamed 1-0, 19' Bosmans Geert 2-0, 24' Derwae 2-1, 25' Brepoels 2-2, 33' Sax 2-3. 
   
VERSLAG Voor de wedstrijd tegen Pibo kon Meeuwen niet rekenen op Hontis (geschorst) en De Smedt (gekwetst).

Na enkele mindere prestaties klom Meeuwen vorige week uit hun dipje met een mooie prestatie in Ougreť. Dit was goed voor het vertrouwen en ook nu ging Meeuwen sterk van start met doorlopend balbezit tegen Pibo Tongeren dat rond hun doelgebied een sterke verdedigingsgordel optrok. Meeuwen heeft doorlopend balbezit maar echte kansen afdwingen lukt voorlopig nog niet. Tot in de 9e minuut Van Seggelen langs de lijn een aktie opzet en El Boujjoufi voor de lege goal kan bedienen. De openingstreffer staat op het bord. Het sein voor Meeuwen om het gaspedaal nog wat verder in te drukken. Een stifter van Nelis over de keeper word net voor de lijn weggewerkt. Meeuwen blijft drukken, maar is niet efficiŽnt genoeg in de afwerking. Tot 1 minuut voor de rust Bosmans een mooie aktie afrondt. We gaan rusten met een geruststellende 2-0. Pibo heeft geen enkele kans kunnen afdwingen.

Tongeren komt veel scherper uit de kleedkamers en zet nu veel hoger druk. Meeuwen begint het zijn eigen weer moeilijk te maken door uit positie te lopen. Met een lobbal bereikt Brepoels Derwae die mooi controleert en de bal in de kruising jaagt. Meeuwen is van slag en 1 minuut later hangen de bordjes zelfs gelijk. Balverlies van Clerkx leidt een tegenaanval in. Brepoels schiet op doel, Witters verkijkt zich en ziet de bal langzaam in doel verdwijnen. Het spelniveau van Meeuwen daalt zienderogen, en Sax houdt Bosmans goed uit de wedstrijd. 7 minuten voor het einde ontfutselt Sax, Bosmans de bal en kan Pibo op voorsprong brengen. Ondertussen staat Tongeren reeds op 5 fouten. Met nog 5 minuten op de klok komt Bosmans alleen voor de keeper en besluit net naast. Op een tegenaanval voorkomt Witters dat Sax kan scoren. 2 minuten voor het einde mag Poelmans een 10 meter trappen maar Heilman ronselt deze uit zijn kooi. Meeuwen probeert nog alles om gelijk te stellen, in de laatste minuut belandt een poging van Bosmans op de paal.

Meeuwen blijft achter met lege handen na een goede 1e helft en een zeer zwakke 2e helft. Het is dringend tijd dat iedereen zich herpakt en terug op het niveau gaat akteren van het competitiebegin. Volgende week wacht de moeilijke verplaatsing naar Heusden-Zolder. 

TERUG