NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - ZVK Meeuwen  5 - 1  (3-0)
   
DATUM 06-01-2012  21:30
   
DOELPUNTEN 4' D'Angelo (pen) 1-0, 20' D'Angelo 2-0, 20' Op de Locht 3-0, 34' Clerkx 3-1, 39' D'Angelo 4-1, 40' Abouri 5-1. 
   
VERSLAG Voor de derby tegen Eisden Dorp mistte Meeuwen Geert Bosmans door schorsing en Alexander De Smedt door kwetsuur.

De twee ploegen beginnen heel gereserveerd aan de wedstrijd en denken in eerste instantie aan verdedigen. Na 4' zorgt een slechte inspeelbal van Nelis voor gevaar van de thuisploeg die enkel kan afgestopt worden door een fout op de rand van het doelgebied. De scheidsrechter bestraft dit met een penalty die feilloos wordt omgezet door D'Angelo. 1 minuut later een discutabele fase aan de overkant maar een betwistbaar handspel wordt ditmaal niet bestraft door de scheidsrechter. Meeuwen heeft het meeste balbezit maar kan er geen voordeel uit putten. Het resulteert wel in halve kansen, maar de precisie ontbreekt om deze uit te spelen. Na 11 minuten besluit El Boujjoufi in de draaiing voorlangs. Enkele minuten later levert Van Seggelen een mooie assist af aan de 2e paal maar ook Hontis kan niet besluiten. Meeuwen blijft drukken maar door de gebrek in het offensieve compartiment moet de thuisdoelman nooit echt tussenbeide komen. In de laatste minuut van de 1e helft laat de defensie van Meeuwen zich kinderlijk ringeloren op een hoekschop, en D' Angelo schiet zijn 2e van de avond binnen. Meeuwen wil voor de rust nog tegenscoren maar een aanval wordt nogmaals slecht uitgespeeld en op de tegenaanval kan Opdelocht simpel de 3-0 ruststand op het bord brengen. Een overdreven ruststand die Meeuwen enkel aan zichzelf te wijten heeft.

Meeuwen probeert in de 2e helft de bakens te verzetten maar ondanks ongeveer 75% balbezit lukt het niet om uitgespeelde kansen af te dwingen. Aanvallend ontbreekt het telkens aan precisie in de laatste passing. Op de tegenaanval heeft Eisden Dorp enkele kansen langs D'Angelo en Abouri. In de 27' zien we een individuele aktie van Arslan die gekeerd wordt door de doelman. In de 34' minuut kan Clerkx eindelijk de ban breken door te scoren aan de 2e paal. Meeuwen begint er opnieuw in te geloven en drukt de thuisploeg terug op eigen helft. Maar Meeuwen blijft in hetzelde bedje ziek en is niet scherp genoeg om nog aanspraak te kunnen maken op de overwinning. In de laatste minuut speelt coach Camps nog alles of niets maar het meevoetballen van Witters wordt onmiddellijk afgestraft door D'Angelo. Enkele seconden later wordt weer een kans gemist en kan Abouri op tegenaanval de overdreven eindstand vast leggen.

In het begin van de competitie stond elke speler scherp en scoorde iedereen met de ogen toe, maar de laatste weken zien we dat de meeste spelers onder hun niveau akteren en niet meer alert op het plein staan met enkele nederlagen tot gevolg. Het is dringend tijd dat iedereen zich herpakt om volgende week opnieuw aan te knopen met een overwinning tegen Schoten. 

TERUG