NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - Real Noorderwijk  4 - 3  (1-2)
   
DATUM 27-01-2012  21:30
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Zonder de geschorste Bob Putzeys en met een op zeer beperkte kracht spelende Kurt Vermeiren - samen goed voor de helft van de Kampse doelpunten - heeft ZVC, na een krampachtige vertoning de buit thuis gehouden. Daar waar Leopoldsburg er in de eerste helft weinig van bakte, kwam het na de frisdrank gemotiveerd uit de kleedkamers. Bart Goessens, uitgesproken bezieler en matchwinnaar sleepte, in de tweede helft, zijn maats over de streep.

Een bijwijlen zenuwachtig en vrij potig Real moest zijn excessieve foutenlast van zowel vóór als na de pauze, met een vermijdbare nederlaag betalen.

Nochtans waren de Berkemussen er bijzonder efficiënt aan begonnen. Na 10 seconden stond het al 0 – 1; allicht het snelste doelpunt van de competitie. En na 7 minuten wezen de bordjes 0 – 2 na een zuiver uitgespeelde kans die fraai werd afgewerkt. Het zag er benard uit voor de Kampenaars. De foutenlast brak Noorderwijk echter zuur op. Toch had Leopoldsburg vier tienmeters en één penalty nodig om, in de 14' eindelijk van op de stip voor 1 – 2 te zorgen. Goessens legde hier de basis voor de ommekeer. Kansen genoeg dus om een riante voorsprong uit te bouwen. Maar het lukte van geen kanten, mede door het feit dat de Noorderwijkse doelman voor zijn schitterende safes het adjectief 'outstanding' verdiende.

De tweede helft drukte ZVC de tegenstander op zijn helft terug. Er werd hard gebikkeld en daardoor werd in elke ploeg een speler met tweemaal geel vroegtijdig naar de kleedkamers gestuurd. In een geharrewar herstelde Goessens - weer hij - met zijn tweede doelpunt het vertrouwen in de ploeg: 2 – 2. Het sein om voor winst te gaan. Met wat meeval en al vallend bracht Brecht Cosemans ZVC voor de eerst keer op voorsprong; de bal rolde tergend traag over de doellijn: 3 – 2.

Noorderwijk kwam, net als tijdens de eerste helft, ook nu weer in foutenlast. Goessens ging weer eens van op 10 meter zijn kans en de 4 – 2 was een feit. Er bleven 2 minuten te spelen. Real pakte noodgedwongen uit met vliegende keeper om alsnog het tij te doen keren. De aansluitingstreffer viel heel snel: 4 – 3. De gasten hoopten in extremis op een gunstiger resultaat, maar zover kwam het niet meer.

Een wedstrijd die qua spankracht de verwachtingen niet helemaal inloste. Maar het moet gezegd: vanuit een bijna uitzichtloze situatie kroop Leopoldsburg recht en hield het de drie punten thuis. Op karakter, heet dat dan... (Clamonz) 

TERUG