NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - RSC Koersel  7 - 2  (5-0)
   
DATUM 14-10-2011  21:20
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Leopoldsburg heeft in zijn tweede thuiswedstrijd minder goed gespeeld dan tegen Ougréé. Het verloor de wedstrijd tegen de Waaltjes door gebrek aan efficiëntie, terwijl de doeltreffendheid ten overstaan van Koersel nu precies die meerwaarde uitmaakte.

Er worden tijdens de eerste 10 minuten van de westrijd veel kansen verkeken, tot Vermeiren in de 11' met een gemeten pas langs de diagonaal van het veld, Gianni Di Giambattista bedient, die de voorzet meteen op de slof neemt: 1 – 0. De ban lijkt gebroken.

Twee minuten later slalomt diezelfde Gianni doorheen de Koerselse defensie om overhoeks, grondscherend binnen te schuiven: 2 – 0.

In de 14' lost Goessens, na fraai passenspel binnen de Kampse gelederen, van op afstand een schot op halve hoogte; de bal verdwijnt in het doel: 3 – 0.

Door zijn relatief potig spel vraagt Koersel om 10-meters. Drie minuten voor het einde van de eerste helft is het zover: Cosemans verzilvert met wat meeval een 10-meter: 4 – 0. De match is gespeeld.

De foutenlast wordt Koersel fataal: Verheyen laat de RSC-portier geen schijn van kans op een tweede 10-meter: 5 – 0.

Een zwaar verdict, dat wel, maar de ruststand is een vrij correcte weergave van het Kampse overwicht.

De tweede helft heeft nog weinig om het lijf. Koersel komt wel beter voor de dag en lukt de 5 – 1 na 4 minuten. Doch Gianni D. bekroont zijn goede prestatie met zijn derde van de avond, in de 28': 6 – 1.

Tien minuten voor affluiten bemachtigt Vermeiren de bal op pure kracht en geeft door aan Cosemans, die met een grondscherende knal de 7 – 1 laat optekenen.

De laatste goal is voor Koersel: via een Kamps been rolt de bal in doel: 7 – 2.

Voor Leopoldsburg was Gianni Di Giambattista ongetwijfeld de man van de match.

De scheidsrechters kregen controle van de Bond en dat was hen ook aan te zien: sporadisch gingen ze in de fout omdat ze het te goed wilden doen.

Beide ploegen speelden al bij al een faire partij. Met 6/9 heeft ZVC Leopoldsburg zijn entrée in 2de nationale zeker niet gemist. (Clamonz)

A Team van Leopoldsburg: Conard, Byloos, R. Di Giambattista, G. Di Giambattista, Goessens, Verheyen, Putzeys, Cosemans, Vermeiren, Trippaers, Triekels. 

TERUG