NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - MFC SI Heusden-Zolder  5 - 3  (0-0)
   
DATUM 04-11-2011  21:30
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Leopoldsburg heeft - zonder Kurt Vermeiren en Mike verheyen, beiden geschorst, en Gianni Di Giambattista, gekwetst – drie beloften moeten inschakelen om aan negen spelers te geraken. Met dat vertimmerd team heeft ZVC, voor een goed gevulde tribune, een dijk van een wedstrijd gespeeld. Het won verdiend van een stevig Heusden-Zolder.

De eerste helft was spannend maar geen van beide teams kon de score openen. Er vielen wel enkele vlotte combinaties van beide kanten te noteren, maar voor de rest gebeurde er weinig spectaculairs. Met nog 5 minuten te gaan stonden beide ploegen op 5 blauwe kaarten, doch dat bracht geen aarde aan de dijk. Een billijke 0 – 0 prijkte bij de rust op het scorebord.

De tweede helft daarentegen was bijzonder spannend. In de 22' joeg Brecht Cosemans van op rechts, uit een scherpe hoek, een raket tegen de netten: 1 – 0. Nog in dezelfde minuut ging Bob Putzeys er op kracht alleen van door, omzeilde de keeper en schoof de bal binnen: 2 – 0.

En dan kwam een 'belofte' aan het woord. Karel Pauwels stifte een balletje sierlijk over de doelman heen en besloot in slow motion stijl: 3 – 0, in de 27'. De match leek gespeeld. Maar dat was zonder de sterke tegenstrevers gerekend, die nu uitpakten met vliegende keeper. Heusden-Zolder voerde de pressing en kwam verdiend terug tot 3 – 2.

Leopoldsburg kreeg het warm, maar Brecht Cosemans bracht, op pas van uitblinker Bob Putzeys, soelaas in de 38': 4 – 2. Bart Goessens trapte van op eigen helft, over alles en iedereen, de bal in het lege doel: 5 – 2. In de slotseconden kon Heusden – Zolder nog milderen: 5 – 3.

De scheidsrechters leverden, op een paar opvallende flaters na, degelijk werk. Toch dit nog. Een van onze spelers die een arbiter erop attent maakte dat hij de verkeerde speler het geel karton had getoond, kreeg prompt zelf geel onder de neus. Het is opvallend dat er, dit seizoen, arbiters rondlopen met lange tenen. (Clamonz)

Opstelling: Trippaers, Henriouille, Goessens, Bijloos, Cosemans, Putzeys, Triekels, Pauwels, Munters. 

TERUG