WEDSTRIJD United '76 Schoten - ZVC Leopoldsburg  0 - 4  (0-2)

DATUM 23-09-2011  21:20

DOELPUNTEN

VERSLAG De eerste wedstrijd voor ZVC Leopoldsburg in tweede nationale B kwam er dan wel met enige vertraging, in sporthal Vordensteyn te Schoten werd vlot gewonnen met 0-4.
ZVC Leopoldsburg had de eerste minuten van de wedstrijd meer last met de afremmende sporthalvloer dan met de tegenstander. De ene na de andere kans volgde zich op maar ze werden vakkundig de nek omgewrongen. Keeper Conard had ook enkele mooie reddingen in huis maar werd nooit ernstig bedreigd.
Het duurde wel tot de 14' vooraleer ZVC Leopoldsburg tot scoren kwam. Met een grondscherend afstandsschot verschalkte Putzeys de keeper. In de 18' was de verdediging van Schoten te statisch wanneer een vrije trap snel genomen werd en Vermeiren de 0-2 binnenlegde.

In de tweede helft speelde ZVC verstandig op balbezit en werkte het de wedstrijd rustig verder af. Alweer werden enkele open kansen gemist en bovendien gingen ook drie 9-meters niet tegen de netten. In de 38' zorgde Putzeys na een ingestudeerde corner aan de tweede paal voor 0-3. Eén minuut later werd de Schotense verdediging volledig uit verband gespeeld en lukte Putzeys zijn derde van de avond.

Al bij al een makkelijke eerste overwinning voor ZVC Leopoldsburg. Putzeys en Conard (clean-sheet!) speelden zich in de kijker.
Goed werk ook van het arbitraal duo dat een correcte partij floot!
Volgende week staat er met Ougrée de eerste echte test op het programma.