NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Turquoise Antwerpen - ZVC Leopoldsburg  1 - 3  (1-3)
   
DATUM 25-11-2011  22:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Een wedstrijd waarvan alleen de eerste helft kon bekoren en waarbij de ervaring van de Kampenaars het haalde op de 'Sturm und Drang' van de Antwerpenaren.

De eerste helft liep uit op een redelijk comfortablele doch zuinige voorsprong van 1 – 3. En aan die stand veranderde er niets meer. De tweede helft was dan ook niet echt boeiend: Leopoldsburg speelde op het behoud van het resultaat zonder al te veel energie te verbruiken; Antwerpen van zijn kant trachtte met snel spel de bakens te verzetten. Doch eens in het doelgebied viel de motor stil. Afwerking zat er niet in. Leopoldsburg speelde de wedstrijd dus rustig uit.

Opvallend is wel dat de drie goals van ZVC gescoord werden door specifieke verdedigers, Bart Goessens en Nico Bijloos, en door good old Kurt Vermeiren. Inderdaad, Bart Goessens opende met een punter vanop afstand de score al in de tweede minuut: 0 – 1. De turkozen waren niet aangeslagen en speelden energiek mee, op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat lukte niet meteen. Het was Mike Verheyen die, op het kwartier, met een schitterend stiftballetje de opgerukte Nico Bijloos bediende; met een even schitterende lob bracht Nico – met zijn eerste van de competitie - de verdiende 0 – 2 op het bord. Die voorsprong kon ZVC niet lang aanhouden: een grondscherend schot verschalkte de overigens sterk spelende Dieter Conard. Maar nog geen twee minuten later wurmde Kurt Vermeiren zich in zijn typische stijl doorheen een kluwen van spelers om dan staalhard in de linkerbovenhoek te besluiten: 1 – 3. Rust- en eindstand.

Na de frisdrank gebeurde er niets spectaculairs meer. Er vielen van weerskanten nog wel harde schoten naar het doel toe met af en toe een kanjer op paal of lat, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Mike Verheyen haalde zich nog wel het gehoon van de Antwerpse supporters op de hals nadat hij in een driftbui tegen een rode kaart aanliep. De arbiters deden hun werk, met hier en daar een (onvrijwillge) uitschuiver. Maar één van hen zwaaide toch al te gretig met gele kartons. Zijn lievelingskleur...?

Turqouise verdient onze lof om de bezetenheid en het doorzettingsvermogen waarmee het team zijn vel verdedigde.

ZVC Leopoldsburg speelde met: Conard, Bijloos, G. Di Giambattista, Goessens, Verheyen, Putzeys, Cosemans, Vermeiren, Munters, Trippaers. 

TERUG