NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD MFC SI Heusden-Zolder - Real Noorderwijk  9 - 9  (5-4)
   
DATUM 23-09-2011  21:15
   
DOELPUNTEN Doelpuntenmakers Noorderwijk: Wagemans (1), De kok (1), Khalid (4), Plompen (2), Hermans (1) 
   
VERSLAG Na een zware maar erg goede voorbereiding leek Noorderwijk klaar voor de competitie. De nieuwkomers, keeper Van Den Eynde en spelers Bomboi, De Kok en Corthouts waren ingeburgerd en de blijvers topfit. In de laatste week stapelden de problemen zich echter op, Troonbeeckx zag het nationale voetbal niet meer zitten, Appi Azimani verdween via een achterpoort naar een Nederlandse ploeg en Kevin Corthouts lag met koorts in zijn bed. En net nu moesten de Berkemussen naar Heusden, een ploeg met een ijzersterke thuisreputatie. De beloften hadden al voor propaganda voetbal en een 2 – 2 gezorgd met doelpunten van Bruynseels en Peeters.
De bezoekers namen de beste start en hadden doorlopend balbezit maar het eerste doelpunt na tien minuten was wel voor de thuisploeg (1 – 0). Niet voor lang want Khalid trapte een bal prachtig in de bovenhoek (1 – 1). En Real ging door, Nelson De Kok via Khalid en kapitein Andy Hermans trapte van kortbij binnen (1 – 2). Heusden-Zolder gaf niet op en kwam met het nodige geluk op gelijke hoogte (2 – 2). Een sterk spelende De Kok op Wagemans en 2 – 3. Uitblinker bij de thuisploeg Kristof Meykens bracht Heusden direct op gelijke hoogte (3 – 3). En het bleef kansen regenen, debutant Sandro Bomboi leverde zijn visitekaartje af, langs de lijn mooi op Khalid en 3 – 4 net voor de pauze. Seconden later opnieuw Meykens en knap de 4 – 4 binnen. En tien seconden later zelfs 5 – 4 via en tienmetertrap. Spannend.

Na de pauze nam de thuisploeg het roer in handen en klom verrassend naar een 7 – 4 voorsprong. Vorig jaar was het over en out voor Noorderwijk, nu niet meer. T1 Plompen bracht zijn team terug in de wedstrijd met een prachtige vrije trap (7 – 5). Onze Nederlandse ster Nelson De Kok op zijn eentje (7 – 6) en toen viel de mooiste van de avond via Khalid op De Kok tot bij Plompen en 7 – 7 op het bord. De bezoekers voelden dat Heusden vermoeid was en wie anders dan Khalid Ait Salah met de 7 – 8 op minder dan één minuut van het einde. Een falende scheidsrechter gaf nog een tienmetertrap voor de thuisploeg na een ingebeelde fout van Plompen en Heusden op gelijke hoogte (8 - 8), nog dertig seconden te spelen. En het bleef superspannend, Djemmali op zijn eentje en zowaar 9 – 8, twaalf seconden voor het einde. De sporthal stond op ontploffen want de thuisploeg dacht de grote favoriet te kloppen. Maar toen was daar alweer Khalid met zijn vierde van de avond. (9 – 9). Drie seconden voor het einde. Pracht van een wedstrijd met twee strijdende teams die beiden de match in handen hadden. Geen verliezers vrijdagavond in Heusden-Zolder of het moest de scheidsrechter zijn. De toeschouwers konden genieten van een super wedstrijd en beide ploegen bewezen klaar te zijn voor het seizoen.

Real Noorderwijkse speelde met Van den Eynde, De kok, Witvrouwen, Khalid, Van der Auwera, Hermans, Wagemans, Azzimani, Plompen en Caers. 

TERUG