NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Eurosport Bocholt - Real Noorderwijk  2 - 3  (1-1)
   
DATUM 06-04-2012  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Een achttien op achttien tijdens de laatste zes wedstrijden, vijftien punten in de heenronde, eenentwintig in de terugronde, sinds Nieuwjaar slechts twee nederlagen. Maar de twee nederlagen tegen zwak broertje Schoten doen Noorderwijk de verdiende promotie missen naar eerste nationale. Dat is de reden om volgend jaar het geweer van schouder te veranderen. Real Noorderwijk is al drie jaar op rij de gedoodverfde favoriet en het lukt maar niet. Nu kiest het bestuur voor een nieuwe ploeg die over drie jaar in eerste moet staan. Met een nieuwe coach (Bart Schapmans komt over van Leopoldsburg) wordt volop voor de jeugd gekozen want Noorderwijk heeft een uitstekende beloftenkern maar de aanwinsten zijn stuk voor stuk klasbakken en komen niet om af te bouwen. Volgend jaar top vijf, jaartje later meedoen voor de titel en in 2015 klaar om naar eerste te gaan.

Vrijdagavond was er de laatste wedstrijd van het seizoen en de ploeg in vorm wou ook die laatste scalp pakken. Zonder spits Khalid (geschorst) waren de bezoekers aanvallend onthoofd. Khalid Ait Salah trekt naar Malle en wordt ook daar een smaakmaker, goeie spits, klaar voor eerste en uitstekende mentaliteit maar Noorderwijk had hem graag nog een jaartje gehad en was niet gelukkig dat Malle achter hun rug aan Khalid zijn arm trok. Noorderwijk startte uitstekend de eerste tien minuten en liep snel 0 Ė 1 uit. Wagemans knap op Azzimani en al even knap hoog in de touwen. Veel kansen in die eerste minuten maar geen tweede doelpunt, Bocholt kwam eenmaal over de middenlijn en bingo 1 Ė 1 na een verre trap. Toen viel alles stil, eindeseizoenpartij zeker ?

Na de pauze werd het gretiger en zelfs wat brutaler. Bocholt kreeg nu ook zijn kansen en Noorderwijk stond snel met vijf fouten. Foutje in de bezoekende defensie en zowaar 2 Ė 1 voor de Noord-Limburgers. Toen kwam Rudy Plompen in zijn echte allerlaatste wedstrijd nog even meedoen. En het tempo ging snel de hoogte in met opnieuw kansen. Mooie collectieve aanval en afgewerkt door wie anders dan Plompen 2 Ė 2. De Berkemussen bleven aanvallen maar ook Bocholt had kansjes. Zo moest keeper Witvrouwen een tienmetertrap uit zijn doel ranselen. Drie minuten voor het einde kon Tim Wagemans een counter knap afwerken en 2 Ė 3 voor Real Noorderwijk.

Real Noorderwijk speelde met: Witvrouwen, Van Bael, Michiels, Van der Auwera, Issam, Khalid, Plompen, Wagemans, Hermans, Bomboi, Azzimani en Caers. 

TERUG